Πατέρας μεταφέρει οδικώς το μήνυμα αντι - Γονικής Αποξένωσης σε όλη την Αμερική


Ένας πατέρας θα οδηγήσει με το αυτοκίνητό του από την μια άκρη της άλλης στην Αμερική, για να προσπαθήσει να σταματήσει αυτή την γνωστή μορφή κακοποίησης, την ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ.


Πατέρας μεταφέρει μήνυμα αντι - γονικής αποξένωσης σε όλη την Αμερική

Είναι μία από τις πιο καταστροφικές μορφές της παιδικής κακοποίησης που έχετε πιθανότατα ακούσει ποτέ, αλλά έχει ένα όνομα: Γονική Αποξένωση

Είναι όταν τα παιδιά εισέρχονται στην πίκρα του διαζυγίου των γονιών τους και που συχνά χρησιμοποιούνται από τον ένα γονέα εναντίον του άλλου. 

«Είναι κάτι περισσότερο από μια απλή διαμάχη για την επιμέλεια», δήλωσε ο Joe Barrow που ζει στην La Quinta της Καλιφόρνια.

Ο Barrow αποφεύγει να ελέγξει την αλληλογραφία του για ημέρες τώρα, δεν θέλει να δει την επιστολή που αναμένει και θα καθορίσει κατά πόσον ή όχι θα είναι εκτός της ζωής της έφηβης κόρης του.

«Είναι ακριβώς σαν να έχεις χάσει ένα παιδί, το οποίο είναι ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονέα, αλλά το μόνο σταθεροποιητικό είναι ότι το παιδί σου είναι κάπου εκεί έξω», είπε ο Barrow.

Η επιστολή δεν ήρθε όταν αυτός έλεγξε την Παρασκευή, αλλά ο Barrow ξέρει ότι σύντομα θα έρθει καθώς πρόκειται για υπόθεση από μια διαμάχη για την επιμέλεια.

«Υπάρχουν μερικοί γονείς που τους διακατέχει η εν λόγω πικρία και ουσιαστικά χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως πιόνια για να απομονώσουν τον άλλο γονέα», δήλωσε ο Barrow.

Ο Barrow λέει ότι ονομάζεται Γονική Αποξένωση.

«Βασικά ο ένας γονέας θα στρέψει το παιδί ενάντια στον άλλο γονέα, δυστυχώς, δεν είναι δύσκολο για να το κάνει κάποιος ειδικά όταν τα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία», δήλωσε ο Barrow. 
«Ένα παιδί είναι αποξενωμένο όχι μόνο από τον γονέα του, αλλά ουσιαστικά κι από ολόκληρη την πλευρά εκείνης της οικογένειας».

Λόγω των δικαστικών του διαμαχών, ο Barrow ξεκίνησε την ιστοσελίδα April25.org, το όνομα της οποίας είναι από την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της Γονικής Αποξένωσης.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν δει τα παιδιά τους για χρόνια», δήλωσε ο Barrow.

Μερικές φορές η μόνη λύση είναι το οικογενειακό δικαστήριο, αλλά ο Barrow τονίζει ότι στις ακραίες περιπτώσεις, ακόμη και μια δικαστική απόφαση δεν μπορεί να βοηθήσει.

«Οι δικαστικές αποφάσεις είναι ουσιαστικά άνευ αξίας, δεν υπάρχει καμία θεραπεία, αν δεν το περάσεις», είπε ο Barrow.

Και ο Barrow εργάζεται για να αλλάξει αυτό.

«Ακριβώς όπως όταν κάποιος αδυνατεί να πληρώσει την διατροφή των παιδιών του, υπάρχουν συνέπειες γι'αυτό, έτσι, αν ο ένας γονέας είναι απρόθυμος να μοιραστεί το παιδί του, πράγμα που είναι πραγματικά επιζήμιο για το παιδί, θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες γι'αυτό», δήλωσε ο Barrow.

Την επόμενη εβδομάδα ο ίδιος και η οικογένειά του μεταφέρουν αυτό το μήνυμα στο δρόμο, σύμφωνα με το KESQ.COM.

«Στόχος μας είναι να γίνει αυτό (εννοώντας την Γονική Αποξένωση) γνωστό σε κάθε οικογένεια», είπε ο Barrow.

Θα ταξιδέψουν από την La Quinta της Καλιφόρνια στην Times Square στη Νέα Υόρκη.



«Ίσως να είναι πολύ αργά για την οικογένειά μας και την κόρη μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε την ευαισθητοποίηση και τελικά να βοηθήσουμε να μπει ένα τέλος σε αυτό, γιατί είναι καταστροφικό», δήλωσε ο Barrow.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γονική αποξένωση κάντε κλικ ΕΔΩ.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS