Οι γυναίκες συμπεριφέρονται άσχημα και καταπιεστικά στους συζύγους τους παραδέχονται δικαστές σε περιπτώσεις διαζυγίων.
Εξαπλάσια αύξηση των διαζυγίων που χορηγούνται στους συζύγους λόγω της «παράλογης συμπεριφοράς» από τη σύζυγό τους.
Νέα επίσημα στοιχεία για τα διαζύγια δείχνουν μια δραματική αύξηση στον αριθμό των χωρισμών στην οποία η «παράλογη συμπεριφορά» των γυναικών έχει αναγνωριστεί από τα δικαστήρια ως η κύρια αιτία.
Τέρμα στην εικόνα του «οι άνδρες συμπεριφέρονται άσχημα».
Μια νέα ανάλυση των επίσημων στοιχείων των διαζυγίων, δείχνει μια δραματική αύξηση στον αριθμό των διαζυγίων στην οποία η «παράλογη συμπεριφορά» των γυναικών έχει αναγνωριστεί από το δικαστήριο ως την κύρια αιτία, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph.
Ο αριθμός των διαζυγίων που δίνονται στους συζύγους στα δικαστήρια της Αγγλίας και της Ουαλίας, λόγω των γυναικών που συμπεριφέρονται άσχημα, εξαπλασιάστηκε σε λίγο περισσότερο από μια γενιά, μεταξύ του 1971 και 2011.
Μέχρι και οι δικηγόροι δήλωσαν ότι αυτή η τάση, πιθανόν να είναι μια αντανάκλαση των γυναικών που γίνονται όλο και πιο οικονομικά ανεξάρτητες κατά τις τελευταίες δεκαετίες, και είναι πιο πρόθυμες να ανεξαρτητοποιηθούν. Επίσης, επισήμαναν ότι η γενναιοδωρία των δικαστών στις περιπτώσεις διαζυγίων, για τις συζύγους με χαμηλότερα εισοδήματα - συνήθως τις συζύγους - κατά τα τελευταία έτη, έχουν καταστήσει ευκολότερο για τις γυναίκες να αφήσουν το σύζυγό τους, χωρίς το φόβο τους να ζήσουν στην πενία.
Τα στοιχεία δείχνουν την συνέχεια μιας μακρόχρονης τάσης απομάκρυνσης από τα ζευγάρια που πήραν διαζύγιο λόγω μοιχείας.
Κατοχυρώνεται από τις 10 Εντολές και αναγνωρίζεται στο αγγλικό δίκαιο για αιώνες, η μοιχεία ήταν μέχρι το 1920 ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να χορηγηθεί το διαζύγιο.
Αλλά από τότε έχει αντικατασταθεί σταδιακά με την κατηγορία της παράλογης συμπεριφοράς.
Στα πιο πρόσφατα στοιχεία, η μοιχεία αντιπροσώπευε μόλις το ένα στους έξι από τα 117.385 διαζύγια που χορηγήθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία το 2011, το πιο πρόσφατο έτος κατά το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.
Σε αντίθεση με τη μοιχεία, η οποία απαιτεί είτε την αποδοχή της απιστίας ή η απόδειξη μπορεί να γίνει δεκτή από το δικαστήριο, η κακή συμπεριφορά μπορεί να τεθεί πιο εύκολα, επιτρέποντας στον αδικημένο σύζυγο να του χορηγηθεί ένα διαζύγιο, ενώ το φταίξιμο του συντρόφου τους επίσημα αναγνωρίζεται.
Το 1971 η παράλογη συμπεριφορά, ήταν η κύρια αιτία σε λιγότερο από το ένα τέταρτο των διαζυγίων, αλλά το 2011 αντιπροσωπεύει μόλις το ήμισυ των περιπτώσεων.
Η μόνιμη διάσταση, η οποία διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια, έχει επίσης αυξηθεί σε δημοτικότητα, προσφέροντας μια μορφή διαζυγίου άνευ πταίσματος, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Όμως, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί σε όλους τους τομείς η πιο δραματική άνοδος είναι σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γυναίκες έχουν κατηγορηθεί.
Το 1971 μόνο 2.165 άνδρες σύζυγοι εξασφάλισαν ένα διαζύγιο, λόγω της παράλογης συμπεριφοράς από τη σύζυγό τους - μόλις το 6% του συνόλου που χορηγήθηκαν κατά των γυναικών συζύγων.
Το 2011 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 14.597 ή το 36%.
Η Fiona Wood, μια συνεργάτης στο οικογενειακό δίκαιο στο Pannone Solicitors, δήλωσε:
«Τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται να δείχνουν μια αλλαγή στις αντιλήψεις σχετικά με το διαζύγιο κατά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και πώς οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ πιο οικονομικά ανεξάρτητες σε αυτό το διάστημα. Μερικές γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και είναι επομένως λιγότερο εξαρτημένες από τους συζύγους τους, σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, είναι απλά πιο σίγουρες να αφήσουν ένα γάμο, αν είναι δυσαρεστημένες και φεύγουν για να κάνουν τη ζωή τους. Επίσης, η αποκατάσταση σε ένα διαζύγιο, των οικονομικά ασθενέστερων συζύγων έχουν γίνει πιο γενναιόδωρες στην Αγγλία και την Ουαλία κατά την τελευταία δεκαετία. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν οι γυναίκες που δεν είναι σε μια τέτοια ισχυρή οικονομική θέση να φύγουν από ένα γάμο, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι πιθανόν να είναι εντάξει οικονομικά όταν νόμιμα έρχεται το τέλος. Τα δύο σενάρια μπορεί να αφήνουν στους συζύγους με λίγες επιλογές, αλλά για να στοιχειοθετηθεί για το διαζύγιο με το αιτιολογικό της παράλογης συμπεριφορά της συζύγου τους».
0 σχόλια:
Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.