ΞΥΠΝΑ! Μόλις 112 ευρώ είναι η μηνιαία διατροφή ΔΥΟ παιδιών στην Γαλλία με διαζευγμένους γονείς. Ενώ στην Ελλάδα της φτώχειας και της ανεργίας, η δικαιοσύνη επιβάλλει εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ως διατροφή παιδιών μέχρι και σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ μπαμπάδες!
ΞΥΠΝΑ! Από 56 - 66 Ευρώ Μηνιαία Διατροφή για ένα παιδί, πληρώνει ο διαζευγμένος Γάλλος πατέρας που έχει καθαρό μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ, βάσει του Επίσημου Πίνακα από το Γαλλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης!!!
Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, η αυξανόμενη ανεργία, η μείωση των αποδοχών, η συνεχής φορολόγηση, δεν χτυπάει μόνο τις γυναίκες αλλά έχει θύματα πολύ περισσότερο τους Έλληνες άνδρες και ακόμη περισσότερο τους διαζευγμένους Έλληνες μπαμπάδες, που εκτός όλων των υπολοίπων δεινών, ΤΩΡΑ έρχονται αντιμέτωποι και μια ΑΔΙΚΗ, ΑΝΙΣΗ και ΥΠΕΡΟΓΚΗ διατροφή που μονίμως τους επιδικάζουν στις Αποφάσεις τους τα Ελληνικά δικαστήρια, να τους κατατρέχει, να τους εξοντώνει, να τους βάζει στην φυλακή, να τους αποξενώνει από τα παιδιά τους, αλλά και να τους οδηγεί μέχρι στην Αυτοκτονία.
Η συμπεριφορά και η νοοτροπία της δικαιοσύνης στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, σε ότι αφορά τις οικογενειακές υποθέσεις (διαζύγιο, διατροφή παιδιών, επιμέλεια παιδιών κλπ) είναι ιδιαιτέρως εκδικητική, προσβλητική και απάνθρωπη απέναντι στους μπαμπάδες και ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο διερωτάται το ΓΙΑΤΙ.
Επίσημος Πίνακας ΣΟΚ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας σε ότι αφορά την μηνιαία διατροφή ενός παιδιού με διαζευγμένους γονείς. Στην Ελλάδα τι συμβαίνει; Γιατί η ελληνική δικαιοσύνη συμπεριφέρεται στους φορολογούμενους πολίτες - μπαμπάδες ως "Σαουδάραβες Κροίσους"; μέχρι και στους άνεργους!
Ο κάθε έλληνας πολίτης, θα περίμενε από την ελληνική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, να προσαρμοστούν στα νέα κοινωνικό-οικονομικά δεδομένα που ισχύουν στη χώρα μας αλλά και να συμμορφωθούν με τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων (Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δικαιώματα του Παιδιού, Νομολογία ΕΔΔΑ, Ευρωπαϊκά Ψηφίσματα κλπ), αντ' αυτού βλέπουμε στις δικαστικές αποφάσεις την χρήση μιας πεπαλαιωμένης οπισθοδρομικής τακτικής ενός περασμένου αιώνα, που δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος αλλά αρμόζει περισσότερο σε Μπανανία και έχει δίκιο να αναρρωτιέται ο μη νομικός πολίτης, ποια άτομα εξυπηρετεί όλο αυτό.
Πάντως το μέλλον του έθνους μας, που είναι τα παιδιά μας, αυτού του είδους οι μεσαιωνικές δικαστικές τακτικές ΔΕΝ τα εξυπηρετεί!
Εξόντωση και εξαθλίωση, δίχως όρια στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δήθεν Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τον διαζευγμένο Έλληνα Πατέρα, όταν σε μια χώρα σαν την Γαλλία, που δεν έχει την ίδια οικονομική κατάντια αλλά και οι αποδοχές των πολιτών είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες, η δικαιοσύνη όμως εκεί έχει προβλέψει την ΙΣΟΤΗΤΑ και δεν "εκτελεί" οικονομικά τους εκεί διαζευγμένους μπαμπάδες.
Ο Πίνακας που ακολουθεί είναι επίσημα αναρτημένος από το Γαλλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά τα ποσά των διατροφών που πρέπει κάποιος να καταβάλλει, αναλόγως πάντα με τις καθαρές μηνιαίες οικονομικές απολαβές του και με τον αριθμό των παιδιών που έχει (ανεξαρτήτως ηλικίας των παιδιών), για το έτος 2015.
Ολόκληρο τον Πίνακα μπορείτε να τον δείτε πατώντας ΕΔΩ.
Παράδειγμα: Ο υπολογισμός γίνεται αφού πρώτα αφαιρεθούν 514 ευρώ σαν πάγια μηνιαία ατομικά Έξοδα Διαβίωσης του γονέα που πρέπει να πληρώνει την διατροφή του παιδιού.
Δηλαδή, αν ένας πατέρας έχει μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ και δυο παιδιά, το ποσό της μηνιαίας διατροφής που πρέπει να καταβάλλει υπολογίζεται ως εξής:
PA = (1000 - 514) * 0,115 = 486 * 0,115 = 56 € για ένα παιδί, άρα για δυο παιδιά 112 ευρώ !!!
Επίσης Αξιοσημείωτο είναι ότι σε σχέση με τον Πίνακα του έτους 2013, που σας είχαμε δείξει σε άλλο άρθρο μας, για το έτος 2015 έχουμε ΜΕΙΩΣΗ της μηνιαίας διατροφής ενός παιδιού, ενώ έχουμε αύξηση του ποσού για τα έξοδα διαβίωσης του γονέα που θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις καθαρές αποδοχές του ώστε να υπολογιστεί το μηνιαίο ποσό της διατροφής.
0 σχόλια:
Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.