Χρονια Πολλα Μπαμπα. Μπαμπα Σ' Αγαπω

Γιορτη του Μπαμπα.


γιορτη του πατερα


Γιορτη του Πατερα.



Η Ημέρα του Πατέρα ήταν ιδέα της Sonora Smart Dodd από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, το 1910, εμπνευσμένη από τη γιορτή της μητέρας, θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της William J. Smart, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου, που ανέθρεψε μόνος του και τα 6 παιδιά της οικογένειας. Έκτοτε καθιερώθηκε να εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μέρα αφιερωμένη στον Πατέρα, τον ιδιαίτερο άντρα στη ζωή μας. 


Συχνά ξεχνούμε τις θυσίες του πατέρα μας και το ρόλο που έχει διαδραματίσει στη διαμόρφωσή της δικής μας ζωής.

Η Ημέρα του Πατέρα μας προσφέρει τη δυνατότητα να δείξουμε και να εκφράσουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας προς τον άνθρωπο αυτό που αξίζει με το παραπάνω την υποστήριξη μας .

Η Ημέρα του Πατέρα είναι η πλέον κατάλληλη αφετηρία για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε πέρα από τη "δική μας οικογένεια" και να τιμήσουμε τον άνθρωπο που μας πρόσφερε χαρά και ευτυχία.

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μέρα τιμής του πατέρα γεννήτορα, του γονέα τροφού, παιδαγωγού που δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώσει που γίνεται ο ίδιος παράδειγμα για το παιδί του.

Η Γιορτή του Πατέρα είναι μέρα τιμής όχι μόνο για τον πατέρα μας αλλά και για όλους τους άντρες που λειτούργησαν ως πατρική φιγούρα στη ζωή μας, είτε ως Πατριός, Θείος, Παππούς ή "Μεγάλος Αδελφός".

Συχνά χρησιμοποιούμε τη λέξη "Πατέρας" για να τιμήσουμε πνευματικούς ηγέτες, εφευρέτες και πρωτοπόρους ιδεών, προϊόντων, υπηρεσιών ή ατόμων .

Ο πατέρας είναι ένα πρόσωπο που άλλαξε σημαντικά το ρόλο του μέσα στο χρόνο. Σήμερα οι Ρόλοι είναι μοιρασμένοι αλλά πάντα ο πατέρας στην Ελληνική οικογένεια αποτελεί το "πρότυπο" για τα παιδιά, ο στυλοβάτης της οικογένειας. Για το λόγο αυτό ο πατέρας είναι συνώνυμος με την καθοδήγηση και την προστασία, ως το άτομο που αγαπάμε, εκτιμούμε και σεβόμαστε.


Η Ημέρα του Πατέρα εφέτος γιορτάζεται στις 15 Ιουνίου 2014 γι’ αυτό ας μη ξεχάσουμε να κάνουμε αυτή τη μέρα ιδιαίτερη.


Είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον πατέρα μας για όλη του την αγάπη και υποστήριξη με κάρτες , λουλούδια και άλλα δώρα αγάπης. Μερικοί προτείνουν το τριαντάφυλλο, το μεν άσπρο, για τους ζωντανούς, το δε κόκκινο, για τους νεκρούς πατέρες.

Είναι η στιγμή για πρωινό στο κρεβάτι, οικογενειακό μάζεμα και το "Σ’ Αγαπώ Μπαμπά" γραμμένο με ξυλομπογιά και, βέβαια μια καινούργια ωραία γραβάτα. Μικρά δωράκια για μεγάλες αγάπες.

ημερα του πατερα


Η κατάλληλη μέρα για να πούμε στον πατέρα μας πόσο σημαντικός είναι για μας και πόσο εκτιμούμε τη ζεστή και φιλική του συντροφιά .

Ας εκφράσουμε την εκτίμηση και την αγάπη μας στον άνθρωπο που μεταμορφώθηκε από καταπληκτικό σύζυγο σε σπουδαίο πατέρα.

Ας ψάξουμε να βρούμε μερικά μοναδικά πράγματα και τρόπους που μπορούμε να κάνουμε τη μέρα αυτή για να έχει ο πατέρας μας ως γλυκιά ανάμνηση για την υπόλοιπη του ζωή.

Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία τόσο δυνατή όσο η πατρική προστασία (Ζ.Φρόυντ)

Ολοι είμασταν κάποτε παιδιά...

Χρόνια Πολλά σε όλους τους μπαμπάδες του κόσμου


Πηγή ΓΟΝ.ΙΣ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS