Πατέρας χωρίς δικαιώματα: Η μητέρα του απαγορεύει να δει την κόρη του για 12 χρόνια - παρά τις 82 δικαστικές αποφάσεις επικοινωνίας


ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!!!

- Πατέρας χωρίς δικαιώματα: Η μητέρα δεν τον αφήνει να δει την κόρη του για 12 χρόνια - παρά τις 82 δικαστικές αποφάσεις που διατάζουν την επικοινωνία.

- Καμία από τις 82 δικαστικές αποφάσεις που του επιτρέπουν να δει την κόρη του ΔΕΝ έχουν εκτελεστεί.

- Ο πατέρας δεν έχει καμία επικοινωνία με την 14χρονη κόρη του.



Πατέρας χωρίς δικαιώματα: Η μητέρα του απαγορεύει να δει την κόρη του για 12 χρόνια - παρά τις 82 δικαστικές αποφάσεις επικοινωνίας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ΑΛΗΘΙΝΟ.

Τα οικογενειακά δικαστήρια έχουν εκδώσει 82 !!! δικαστικές αποφάσεις που του επιτρέπουν να δει την κόρη του. Αλλά ΚΑΜΙΑ δεν εκτελέστηκε από ένα σύστημα, το οποίο μέχρι και ανώτεροι δικαστές συμφώνησαν ότι  "απέτυχε για ολόκληρη την οικογένεια".

«Η σχέση μου με την κόρη μου εξαφανίστηκε», είπε ο πατέρας. «Τα παιδικά της χρόνια εξαφανίστηκαν».

Ένας πατέρας μίλησε για την αγωνία του, πέρα ​​από το ασύλληπτο ποσό των £ 100,000 λιρών που έχει ξοδέψει στην 12χρονη δικαστική μάχη του, για το δικαίωμα του να δει την κόρη του.

Ο πατέρας, που περιγράφεται ως «άψογος» από έναν ανώτερο δικαστή, έχει υπομείνει έτη νόμιμης πάλης με την πρώην σύζυγο του, η οποία αρνήθηκε να επιτρέψει την επαφή μεταξύ του ιδίου και της 14χρονης κόρη τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, το Εφετείο πριν από τρεις μήνες αποφάσισε ότι η υπόθεση πρέπει να επιλυθεί, λέγοντας ότι η παιδική ηλικία της έφηβης κόρης είχε «αμαυρωθεί ανεπανόρθωτα» από χρόνια δικαστικού αγώνα.
Ένας από τους δικαστές, παρουσιάζοντας μια γραπτή απόφαση, δήλωσε ότι η μητέρα «πεισματικά αρνήθηκε να επιτρέψει στην κόρη να αναπτύξει και να διατηρήσει μια σχέση με τον πατέρα της, χωρίς καλό λόγο».
Ανέφερε τα ευρήματα της παιδοψυχιάτρου, η οποία είπε: «Η μητέρα φαίνεται να θέλει μια νοσηρή αποκλειστική σχέση με την κόρη. Η μητέρα κρύβει την αντίθεσή της για επικοινωνία παρά τις "επιθυμίες και τα συναισθήματα" της κόρης της».
Αλλά ο πατέρας, ένας 61χρονος επαγγελματίας, που δεν μπορούμε να κατονομάσουμε, έχει πει ότι τώρα η νομική διαδικασία αντιμετωπίζει κι άλλους μήνες καθυστερήσεων, επειδή τα οικογενειακά δικαστήρια ζητούν τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων.

Μιλώντας μετά την τελευταία ακρόαση του στο οικογενειακό δικαστήριο στο Λιντς, είπε: 
«Ως γονέας, η απογοήτευση κάποιου έγκειται στην εξάντληση της δικαστικής διαδικασίας, που επιτρέπει πολύτιμο και αναντικατάστατο χρόνο με τα παιδιά να φύγει μακριά, και τη σχέση που επιδιώκουν να έχουν με τα παιδιά να εξαφανίζεται με το πέρασμα του χρόνου».
«Οι γονείς που κάνουν αιτήσεις για να έχουν επαφή με τα παιδιά, συχνά χάνουν και απογοητεύονται από τη βραδύτητα και το λήθαργο της δικαστικής διαδικασίας. Ο χαμένος χρόνος με τα παιδιά σας δεν μπορεί ποτέ να επανέλθει - έχει χαθεί για πάντα».

Ο πατέρας - ο οποίος, αντίθετα από τη μητέρα του παιδιού, δεν μπορεί να διεκδικήσει νομική συνδρομή - εκτιμάται ότι έχει ξοδέψει περισσότερα από £ 100.000 λίρες, σε νομικά έξοδα, στην προσπάθεια του να δει την κόρη του.
Είπε: «Είναι οικονομικά εξοντωτικό, ως ιδιώτης, να αγωνιστείτε για τα δικαιώματά σας μέσα από τα οικογενειακά δικαστήρια».

Το ζευγάρι έζησε μαζί για δέκα χρόνια πριν να γεννηθεί το κορίτσι το 1999. Ήταν 21 μηνών, όταν χώρισαν το 2001 και ο νομικός μαραθώνιος άρχισε.
Από τότε, η μητέρα, η οποία είναι τώρα 49 ετών, προσπάθησε να τον εμποδίσει να την βλέπει.
Τον είχε μάλιστα ψευδώς κατηγορήσει και για σεξουαλική επίθεση στην κόρη του - κατηγορίες που έχουν αποδειχθεί να μην έχουν καμία βάση.
Στο τέλος ένας δικαστής οικογενειακού δικαστηρίου στο Σέφιλντ, τον περασμένο χρόνο αποφάνθηκε ότι ο πατέρας δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να βλέπει την κόρη του!!! 

Όμως, το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, τρεις δικαστές του Εφετείου ανέτρεψαν την απόφαση και είπαν ότι ο πατέρας μπορεί να επιστρέψει στο δικαστήριο για να προσπαθήσει να κερδίσει την πρόσβαση στην κόρη του.
Αυτή η διαδικασία του δικαστηρίου επανεκκινήθηκε τον περασμένο μήνα στο οικογενειακό δικαστήριο στο Λιντς, αλλά αμέσως αντιμετώπισε μεγάλες καθυστερήσεις, για τον πατέρα, επειδή η μητέρα και οι κοινωνικές υπηρεσίες υποστήριξαν ότι σχετικά θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη ψυχολογικών εμπειρογνωμόνων.

Ο πατέρας, που εκπροσώπησε τον εαυτό του, είπε στο δικαστήριο ότι ήταν μάταιο να συμβουλευτείτε έναν ψυχολόγο, εκτός αν ο ψυχολόγος ήταν ένας εμπειρογνώμονας στην κατανόηση των παιδιών που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.

Ο δικαστής Lord Justice McFarlane, παρουσιάζοντας μια γραπτή απόφαση του Εφετείου πριν από τρεις μήνες, δήλωσε ότι η μητέρα «πεισματικά είχε αρνηθεί να επιτρέψει στην κόρη της, να αναπτύξει και να διατηρήσει μια σχέση με τον πατέρα της, χωρίς όμως καλό λόγο».
Η κόρη εξέφρασε την επιθυμία να δει τον πατέρα της, όπως πρόσφατα, το Φεβρουάριο του 2012 και το 2007 πέρασε ακόμη και αρκετούς μήνες ζώντας με αυτόν ενώ η μητέρα της ήταν στο νοσοκομείο. Αλλά πρόσφατα η θέση της έχει «σκληρύνει».

Από την απόφαση προέκυψε ότι, από το 2006 υπήρξαν 82 δικαστικές αποφάσεις για την επικοινωνία, επτά δικαστές είχαν χειριστεί την υπόθεση, και τουλάχιστον δέκα κοινωνικοί λειτουργοί είχαν εκπροσωπήσει την κοπέλα.

Ο δικαστής Lord Justice McFarlane, ο οποίος καθόταν με τους δικαστές Lord Justice Briggs και Lord Justice Aikens, είπε ότι η μητέρα είχε διαγνωστεί με μια διαταραχή της συναισθηματικής ασταθούς προσωπικότητας, με παρανοϊκά χαρακτηριστικά και περιστασιακή κατάθλιψη.

Ο δικαστής Lord Justice McFarlane πρόσθεσε: «Αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν στις περιπτώσεις όταν έχει γίνει κατάχρηση αλκοόλ και παράνομων ναρκωτικών». Σε κάποια φάση είπε, ότι η μητέρα είχε βρεθεί να έχει κρυμμένα μαχαίρια στην τσάντα της.

Ο δικαστής Lord Justice Aikens πρόσθεσε: «Το σύστημα του οικογενειακού δικαίου έχει αποτύχει για όλη την οικογένεια, αλλά κυρίως για την κόρη, της οποίας η παιδική ηλικία έχει ανεπανόρθωτα αμαυρωθεί από τα χρόνια των διαφορών».



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS