ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ποινη φυλακισης σε χωρισμενο πατερα αν αρνηθει να παει τα παιδια του στην εκκλησια!

Δικαστής διέταξε έναν χωρισμένο πατέρα να πηγαίνει τα παιδιά του στην Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, ακόμη κι αν δεν είναι καθολικός!


δικαιοσυνη


Ένας χωρισμένος πατέρας, αντιμετωπίζει πιθανή ασέβεια προς το δικαστήριο και ποινή φυλάκισης αν δεν πηγαίνει στην εκκλησία, όταν αυτός έχει την επιμέλεια των παιδιών!


Η απαίτηση για εκκλησιασμό επιβλήθηκε από τον δικαστή James Orrell κατά τη διάρκεια ακρόασης σε ειρηνοδικείο στα Midlands της Μεγάλης Βρετανίας. Ο ίδιος δικαστής έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις για μια άλλη ακρόαση σε δικαστήριο στο Ντέρμπι Κάουντι, στο οποίο διέταξε τρία παιδιά να απομακρυνθούν από τους γονείς τους, μετά από ακρόαση διάρκειας μόλις 15 λεπτών!

Πληροφορίες της Telegraph αναφέρουν ότι ο δικαστής Orrell συζήτησε τη δική του καθολική πίστη, κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο δικαστήριο για την ρύθμιση επικοινωνίας των δύο γιων του χωρισμένου πατέρα.

Ο δικαστής απαίτησε νομικά στην απόφαση του, ότι τα παιδιά θα παρακολουθούν τις εκκλησιαστικές συνάξεις των Χριστουγέννων παρόλο που ο πατέρας δεν είναι Ρωμαιοκαθολικός, αλλά επειδή είναι η πρώην σύζυγός του!

Ο 51χρονος πατέρας που είναι ψυχολόγος στο επάγγελμα, δήλωσε : "Είναι πολύ παράξενο. Αυτή η πτυχή της απόφασης επικοινωνίας με τα παιδιά δεν ζητήθηκε από την άλλη πλευρά της πρώην συζύγου μου. Ο δικαστής αποφάσισε να με δεσμεύσει να πηγαίνω τα παιδιά στις συνάξεις και το έβαλε στην δικαστική απόφαση. Αυτό που νομίζω ότι είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι δεν επιτρέπει σε εμένα αλλά και  στα παιδιά μου καμία ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης."

Και συνέχισε : "Σίγουρα δεν είμαι καθολικός. Η τελευταία φορά που πήγα στην εκκλησία ήταν πριν από αρκετό καιρό. Ο μεγαλύτερος γιος μου, ο οποίος είναι τώρα 10 ετών, έχει ήδη εκφράσει μια σαφή έλλειψη πίστης αλλά νομικά είμαι υποχρεωμένος να τον πηγαίνω στη Ρωμαιοκαθολική σύναξη των Χριστουγέννων. Οι ρυθμίσεις επικοινωνίας, μου δίνουν τώρα τα παιδιά μου κάποια Σαββατοκύριακα, φοβάμαι ότι τώρα, επίσης, πρέπει να τα πηγαίνω στην εκκλησία και τις Κυριακές όταν είναι μαζί μου, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι μέρος της αρχικής απόφασης."

Η δικαστική απόφαση έχει υποστεί μια σειρά από νομικές προκλήσεις από τότε που επιβλήθηκε το 2009, αλλά η απαίτηση για εκκλησιασμό παραμένει σε ισχύ.
Ο πατέρας προσέφυγε στο Εφετείο με την αιτιολογία ότι η απόφαση αυτή είχε μια σειρά παραβιάσεων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο προστατεύει την ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας. Εντούτοις, το Εφετείο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του.

Ο 70χρονος τώρα δικαστής, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του York και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου από το 1968. Έγινε ένας δικαστής το 1989 και είναι παντρεμένος με δύο γιους.
Το 2011, διέταξε τρία παιδιά να απομακρυνθούν από τους γονείς τους μετά από μια ακρόαση 15 λεπτών, επειδή ένα από τα παιδιά είχε μώλωπες σε ένα από τα αυτιά του. Η απόφασή του ανατράπηκε αργότερα και ένας εφέτης είπε ότι ήταν "κατάπληκτος" για το πώς η υπόθεση είχε χειριστεί από τον εν λόγω δικαστή.

Ένας εκπρόσωπος του Δικαστικού Γραφείου Επικοινωνίας επιβεβαίωσε την καταγγελία που υποβλήθηκε το 2012, αλλά κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν ελήφθη κατά του δικαστή.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS