7 πραγματα που πρεπει να λετε στα παιδια σας καθε μερα

7 πράγματα που πρέπει να λέτε στα παιδιά σας κάθε μέρα.


γονεις και παιδια


Από όλα τα πράγματα που μπορείτε να πείτε στα παιδιά σας, εδώ είναι μερικά μόνο που μπορεί να έχουν το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο στις ζωές τους.


Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός των τρόπων που μπορούμε να εκφράσουμε την αγάπη για τα παιδιά μας. Παρακάτω είναι μερικές φράσεις που βρήκαμε και είναι οι καλύτερες για να τις χρησιμοποιήσουμε καθημερινά μέσα στα σπίτια μας για να εξυψώσουμε τα παιδιά μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς της οικογένειας μας.

1. Σ' αγαπώ.


Μην αφήσετε ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς τα παιδιά σας να ακούσουν αυτά τα λόγια να βγαίνουν από το στόμα σας. Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλείς γνωρίζοντας ότι τα αγαπάτε. 
Θα έρθουν και δύσκολες μέρες. Θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις που μπορεί να μην είναι οι καλύτερες. Σιγουρευτείτε ότι ξέρουν, με βεβαιότητα, ότι δεν έχει σημασία τι αποφάσεις θα πάρουν, ποτέ δεν θα πάψετε να τα αγαπάτε.

2. Μας κάνεις πολύ ευτυχισμένους.


Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό! (και κάθε μαμά και μπαμπάς γνωρίζουν ότι καμία αλήθεια δεν είναι πιο σημαντική). Τα παιδιά είναι μια ανεξάντλητη πηγή ευτυχίας και αγάπης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να το ξέρουν αυτό! Μην περιμένετε μέχρι να αποφοιτήσουν ή να παντρευτούν για να τους το  πείτε - κάντε το αμέσως σήμερα.

3. Είσαι πολύ ξεχωριστός.


Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά κατανοούν από μικρή ηλικία ότι είναι διαφορετικά, μοναδικά, και ξεχωριστά. Όλα υπερέχουν με κάποιο τρόπο. Θέστε ως στόχο να τους λέτε κάθε μέρα ότι είναι ασύγκριτα και ότι είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί ποτέ σε σας.

4. Είμαστε χαρούμενοι όταν...


Ο καθένας χαίρεται γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνει, κάνει τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους - και ιδιαίτερα τα παιδιά σας. Αφιερώστε το χρόνο σας για να επισημάνετε στα παιδιά σας οποιαδήποτε θετική πτυχή σχετικά με τη συμπεριφορά, το χαρακτήρα, την καλοσύνη, τα ταλέντα, τις αστείες ιδέες τους ή τις ικανότητες τους στο σχολείο.

5. Είμαστε ευγνώμονες για εσένα κάθε μέρα.


Εάν ασκείτε τακτικά τα θρησκευτικά σας καθήκοντα, ή αν προσεύχεστε σε τακτική βάση, προσευχηθείτε με τα παιδιά σας και αφήστε τα να σας ακούν να ευχαριστείτε τον Θεό που υπάρχουν στη ζωή σας, και προσευχηθείτε για την ευημερία τους. Επίσης προσευχηθείτε για τις ψυχές τους, ειδικά όταν περνάνε δύσκολες στιγμές.

6. Πιστεύουμε σε εσένα / σου έχουμε εμπιστοσύνη.


Τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν με το αίσθημα της ασφάλειας αν γνωρίζουν ότι τα εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε σε αυτά. Πείτε στα παιδιά σας ότι τα εμπιστεύεστε και ότι σέβεστε τις αποφάσεις τους.

7. Έχεις την ικανότητα / Ξέρουμε ότι μπορείς,


Τα παιδιά εύκολα αποθαρρύνονται όταν προσπαθούν να κάνουν κάτι και δεν λειτουργεί μετά από μερικές προσπάθειες. Ως γονείς, θα πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να προσπαθούν και να τα αφήσουμε να γνωρίζουν ότι πιστεύουμε σε αυτά.

Όταν είστε κουρασμένοι έπειτα από μια κουραστική μέρα, είναι εύκολο να μπείτε στον πειρασμό να πείτε κάτι που μπορεί να βλάψει τα παιδιά σας. Θυμηθείτε, τα παιδιά είναι μια ευλογία, ένα θαύμα, και ένα φως που φωτίζει τη ζωή σας κάθε μέρα. Κάντε τα να το αισθανθούν και να το γνωρίζουν καλά. Κάθε μέρα.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS