Πατέρας προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για αμφισβήτηση της πατρότητας


Πατέρας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αμφισβήτηση της πατρότητας


test patrotitas

Η υπόθεση αφορά τη διαδικασία για την άρνηση της πατρότητας



ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω του στενότατου περιθωρίου που δίνει η Ελληνική Νομοθεσία για την Αμφισβήτηση της Πατρότητας ενός παιδιού, μπορεί ένας πατέρας να πληρώνει μια ζωή, για ένα παιδί που ΔΕΝ είναι δικό του !!! 


Πολωνία: Οι δικαστές έτοιμοι για την έκδοση απόφασης περί διαφοράς πατρότητας σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα.


Μια σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν έναν ταραχώδες γάμο, ένα αρνητικό τεστ πατρότητας DNA του παιδιού και οι διαμαρτυρίες στο δικαστικό σύστημα της Πολωνίας, θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση A.L. κατά Πολωνίας (αίτηση αριθ. 28609/08) αναμένεται στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο προσφεύγων, A.L., είναι Πολωνός υπήκοος, ο οποίος γεννήθηκε το 1974 και ζει στην πόλη Straszecin της Πολωνίας. Η υπόθεση αφορά τη διαδικασία για την άρνηση της πατρότητας.

Το ιστορικό


Τον Οκτώβριο του 1995 η R, με την οποία ο A.L. είχε σχέση, γέννησε ένα γιο τον D. . 
Ο A.L. αναγνώρισε την πατρότητα του παιδιού και αμέσως μετά το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Τον Ιανουάριο του 2000 χώρισαν και η επιμέλεια του D απονεμήθηκε στη μητέρα. Ο A.L. άρχισε να έχουν αμφιβολίες ως προς την πατρότητα του D και τον Ιανουάριο του 2007 τον πήρε για ένα τεστ DNA, το οποία επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν ο πατέρας.

Όμως ο A.L. δεν μπορούσε να κινήσει προσωπικά την διαδικασία για να αμφισβητήσει την πατρότητα, καθώς η 12μηνη προθεσμία σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο της Πολωνίας, να ζητήσει την ακύρωση της δήλωσης αναγνώρισης πατρότητας είχε λήξει, ζήτησε από τον εισαγγελέα να ασκήσει προσφυγή για λογαριασμό του. Ο εισαγγελέας στη συνέχεια κατέθεσε προσφυγή αμφισβητώντας την πατρότητα του A.L. στον D.

Στην επακόλουθη απόφαση του Ιουνίου του 2007 που επικυρώθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Πολωνίας τον Οκτώβριο του 2008, τα εθνικά δικαστήρια απέρριψαν την αίτηση για την άρνηση πατρότητας, αφού διαπίστωσαν ότι δεν ήταν προς το συμφέρον του παιδιού !!!

Τα δικαστήρια κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα ότι ο A.L. είχε επιβεβαιώσει ότι ήξερε ότι η R. είχε σεξουαλικές σχέσεις και με άλλους άνδρες και επομένως, γνώριζε πολύ καλά ότι ο D. μπορεί να μην ήταν δικό του παιδί, αλλά ωστόσο, αποφάσισε να αναγνωρίσει την πατρότητα του D.

Ο A.L. προσφεύγει κατ' ουσίαν σύμφωνα με το άρθρο 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σχετικά με την αρνητική έκβαση της διαδικασίας για να ακυρώσει τη δήλωσή του της πατρότητας, παρά τις σαφείς ενδείξεις του τεστ DNA για να αποδείξει ότι δεν είναι ο πατέρας του D.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS