Τα παιδιά των διαζυγίων είναι ασφαλέστερα με τους μπαμπάδες τους


Η έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά των διαζυγίων έχουν πιο ασφαλή διαβίωση με τον βιολογικό πατέρα τους.


Τα παιδιά των διαζυγίων είναι ασφαλέστερα με τους μπαμπάδες τους

Μια ομοσπονδιακή κοινοβουλευτική έρευνα σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών έδειξε ότι τα παιδιά είχαν πιο ασφαλή διαβίωση με τον βιολογικό πατέρα τους.



Η συν ιδρύτρια Sue Price, του οργανισμού Men’s Rights Agency, είπε ότι η έρευνα, παρά την «προτίμηση στις μητέρες» του νόμου στις διαμάχες στα οικογενειακά δικαστήρια, οι στατιστικές έδειξαν ότι τα παιδιά ήταν πιο πιθανό να κακοποιηθούν, ή ακόμη και να σκοτωθούν, όταν είναι υπό την επιμέλεια των μητέρων τους, σύμφωνα με την Fathers Union of Australia.

«Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά είναι ασφαλέστερα με τον βιολογικό πατέρα τους», είπε.

Μια έκθεση ενός Αυστραλιανού Ινστιτούτου της Υγείας και Πρόνοιας βρήκε ότι το 42 % των τεκμηριωμένων κακοποιήσεων - συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης - συνέβη στις μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούνται από μητέρες -single mothers -.

Η έκθεση αναφέρει ότι μόνο το 4 % της κακοποίησης συνέβη σε μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούνται από πατέρες - single fathers -.

Η κ. Price είπε επίσης ότι οι μητέρες είχαν εντοπιστεί ως οι κύριες ύποπτοι / δράστες σε 25 από 40 θανάτους που θεωρούνται "οικογενειακές" δολοφονίες στη Νέα Νότια Ουαλία μεταξύ του 1996 και 1999.

Οι μελέτες εξέθεσαν το μύθο ότι οι περισσότερες περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης διαπράχθηκαν από «όλους αυτούς τους βίαιους άνδρες».

Σε μια άποψή της για την έρευνα, στο Gold Coast, η κ. Price είπε ότι οι άνδρες ήταν συχνά τα θύματα των ψευδών ισχυρισμών στα Οικογενειακά Δικαστήρια, όπου υπήρχε «πολύ μικρός έλεγχος των αποδεικτικών στοιχείων και δεν υπάρχουν κυρώσεις για ψευδορκία».

Αλλά όπως είπε, πολλές από τις γυναίκες και τους άνδρες υποστηρίζουν την αλλαγή στις ρυθμίσεις για την επιμέλεια των παιδιών υπέρ της από Κοινού Επιμέλειας των παιδιών.

Κάλεσε, επίσης, τα γονικά δικαιώματα να επανενταχθούν στον Οικογενειακό Νόμο.

«Η Κοινή Επιμέλεια των παιδιών είναι πολύ καλύτερη για τα παιδιά», είπε.

«Όταν έχεις δύο απολύτως αξιοπρεπές γονείς γιατί θα πρέπει το δικαστήριο να λέει σε καθένα από αυτούς τους γονείς ότι δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους ή να περιορίζει τον χρόνου που θα έχουν μαζί τους».

«Ελπίζουμε ότι, αν κάνουν αυτό, οι οικογένειες, στη συνέχεια θα κάνουν τις δικές τους ρυθμίσεις να δουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η κ. Price υποστήριξε ότι τα γονικά δικαιώματα είχαν αφαιρεθεί από το νόμο στα μέσα της δεκαετίας του '90, «αφήνοντας το Οικογενειακό Δικαστήριο ως μοναδικό κριτή για το τι θα συμβεί στα παιδιά».

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός των παιδιών περιθάλπονται πλήρως από τους παππούδες και άλλους συγγενείς.

«Αυτό το νέο είδος της οικογενειακής ομάδας γίνεται όλο και πιο κοινό στην κοινωνία μας και ως εκ τούτου, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, όταν νέοι νόμοι και πολιτικές για την οικογένεια εκπονούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Kincare, Maree Lubach .

Η κ. Lubach ανέφερε ότι η αναγνώριση και τα νομικά δικαιώματα των παππούδων που έχουν την επιμέλεια στα Οικογενειακά Δικαστήρια ήταν αναγκαία για να εξασφαλιστεί η ευημερία των παιδιών.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS