Εξυπνότερα τα πρωτότοκα παιδιά


Κανένα μωρό δεν γνωρίζει τόσο πλήρη αποδοχή και τόση… αποκλειστικότητα από γονείς και συγγενείς, όσο το πρώτο κάθε ζευγαριού!


Εξυπνότερα τα πρωτότοκα παιδιά


Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν καλύτερους βαθμούς στο σχολείο και υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και θεωρούνται πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες, κάτι το οποίο συνδέεται με το γεγονός ότι η ανατροφή τους είναι πιο αυστηρή σε σχέση με τα μικρότερα αδέρφια τους.

Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί γιατί τα πρωτότοκα παιδιά, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια, διαθέτουν κατά μέσον όρο "ελαφρά υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης", είναι πιο οργανωμένα και πιο υπεύθυνα σε σχέση με τα μικρότερα αδέρφια τους. Ο λόγος δεν είναι ότι έχουν πιο προικισμένα γονίδια, αλλά στην αυξημένη προσοχή που απολαμβάνουν από τους γονείς τους.

Οι νέοι γονείς γεμάτοι από προσδοκίες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο πρώτο τους παιδί και κάθε φορά που συμβαίνει οτιδήποτε στο μωρό τους γιορτάζεται με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα. Το ίδιο συμβαίνει και με την επίδοση στο σχολείο ή τις πρώτες συναισθηματικές εξόδους των παιδιών στην εφηβεία. Αντίθετα, τα επόμενα παιδιά της οικογένειας βρίσκουν τους γονείς πιο χαλαρούς και πιο ψύχραιμους και εκ των πραγμάτων μοιράζονται τα πάντα, ρούχα, δωμάτια, αγάπη και στοργή με τα αδέλφια τους.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS