Σε Κρίση ο Γάμος σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


Το 2011 στην Ελλάδα οι Διαζευγμένοι ήταν 331.653.
Σκεφθείτε πόσοι είναι σήμερα το 2013.



Σε Κρίση ο Γάμος σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


Την ώρα που στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγεται η συμβίωση από τον γάμο, η τάση που επικρατεί στη χώρας μας διαφέρει. 

Στην Ελλάδα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, η συμβίωση, δεν προχωρά τόσο γρήγορα. 

«Στη χώρα μας, από το σύνολο των ζευγαριών τα παντρεμένα αντιπροσωπεύουν το 73%, ενώ οι συμβιούντες μόλις το 6%», επισημαίνει στον «Ελεύθερο Τύπο» η κοινωνιολόγος, συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνική Ερευνών (ΕΚΚΕ) Λάουρα Αλιπράντη. 

«Ως κοινωνία έχουν ξεπεράσει το ταμπού της εκκλησίας και εξαιτίας της κρίσης, προκειμένου να αποφύγουν τα γαμήλια έξοδα, προτιμούν τον πολιτικό γάμο. Αυτό εξάλλου φαίνεται και από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το 2000 οι πολιτικοί γάμοι δεν ξεπερνούσαν τους 8.611. Έντεκα χρόνια μετά έφτασαν τους 26.627, σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τους θρησκευτικούς (28.472).

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS