ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 19 Νοεμβρίου


Η Διεθνής Ημέρα Ανδρών διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο φύλων και την προώθηση της ενότητας.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 19 Νοεμβρίου


Την Διεθνή Ημέρα Ανδρών γιορτάζονται οι συνεισφορές που κάνουν οι άνδρες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην κοινωνία.


Η Διεθνής Ημέρα Ανδρών είναι μια ημέρα για πολλούς ανθρώπους να προβληματιστούν σχετικά με τις θυσίες, την πρόοδο και τις συνεισφορές των ανδρών στην κοινωνία. 
Η πρόοδος αυτή περιλαμβάνει αυτή των ανδρών που εργάζονται μαζί με τις γυναίκες να κάνουν εκπαιδευτικές , οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην κοινωνία. 

Τα θέματα που μπορούν να συζητηθούν ή να παρουσιαστούν με διάφορα μέσα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή μπορεί να περιλαμβάνουν:

- Η υγεία των Ανδρών και την υγεία των αγοριών.
- Η σημασία της ισότητας των φύλων.
- Οι βελτιώσεις όσον αφορά τις σχέσεις των δύο φύλων σε όλες τις κοινωνίες.
- Τα θετικά αρσενικά πρότυπα για τις νεότερες γενιές.
- Τους ρόλους των ανδρών στην κοινωνία, την οικογένεια, τις σχέσεις και την φροντίδα των παιδιών.
- Θεραπεία και συγχώρεση.

Συναντήσεις, σεμινάρια ή συγκεντρώσεις ομάδων μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν αυτή την ημέρα για να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η ενδοοικογενειακή βία και τα ναρκωτικά.

Η Διεθνής Ημέρα Ανδρών υποστηρίζεται από διάφορες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και το δίκτυο των Ανδρών.

Η Διεθνής Ημέρα Ανδρών επικεντρώνεται στη βελτίωση των σχέσεων των δύο φύλων, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, την υπευθυνότητα των ανδρών και την ανάδειξη των θετικών αρσενικών προτύπων. Επίσης, στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως η ανατροφή των παιδιών, τα θετικά ανδρικά πρότυπα, τις οικογένειες και τις υγιεινές επιλογές ζωής για τους άνδρες.

Η πρώτη Διεθνή Ημέρα Ανδρών πραγματοποιήθηκε στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στις 19 Νοεμβρίου του 1999. Εκπρόσωποι οργανώσεων, εξέφρασαν την υποστήριξη του ΟΗΕ για την εκδήλωση, αν και δεν ήταν επίσημα αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη. 
Με αίτηση τους ζήτησαν από τον ΟΗΕ να αναγνωριστεί η Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών, προς το συμφέρον της ισότητας της Διεθνής Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 19 Νοεμβρίου

Σύμβολα


Οι όψεις των θετικών αρσενικών μοντέλων και ο ρόλος τους σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ηλικίες, και σε διάφορες προωθητικές ενέργειες, όπως ταχυδρομικές κάρτες, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών. 
Κόκκινα τριαντάφυλλα έχουν επίσης δοθεί στους άνδρες για να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών. Διάφορα μηνύματα και συνθήματα που προάγουν την ημέρα και δημοσιότητα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS