Δικηγορίνα, παγίδευε ανυποψίαστους συζύγους για να βγάζει διαζύγια υπέρ των γυναικών πελατών της


Δικηγορίνα διαζυγίων, καταδικάστηκε με 2 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή και παράνομες υποκλοπές.


δικηγόρος διαζυγίου


Μια δικηγορίνα ειδικευμένη στα διαζύγια, που παραδέχτηκε την παράνομη τοποθέτηση μιας συσκευής παρακολούθησης συνομιλιών, στο αυτοκίνητο του πρώην συζύγου μιας πελάτισσας της, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης στις ομοσπονδιακές φυλακές για τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής και της παράνομης υποκλοπής.


Η 62χρονη δικηγορίνα, Mary Nolan, ομολόγησε την ενοχή της το Σεπτέμβριο, σε πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, συμπεριλαμβανομένης της εσκεμμένης μη πληρωμής του φόρου εισοδήματος της για το ποσό των 468.000 δολαρίων μεταξύ του 2005 και 2008. Έχει πουλήσει το σπίτι της για να αποπληρώσει την εφορία, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις μηνύσεις και τις αγωγές των πολιτών για αποζημιώσεις, σύμφωνα με το SFGate.

Οι αστικές διώξεις αφορούν γεγονότα που δεν ήταν μέρος της ποινικής δίωξης, αλλά από τις καταθέσεις ενός ιδιωτικού ερευνητή, του Christopher Butler, που ανάφερε την δικηγορίνα.

Ο ιδιωτικός ερευνητής παραδέχτηκε ότι προσέλαβε διάφορες γυναίκες για να προσεγγίζουν τους ανυποψίαστους συζύγους στα μπαρ, να πίνουν ποτό μαζί τους, για να μπορέσουν τα στοιχεία αυτά, οι πρώην γυναίκες τους, να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους σε υποθέσεις διαζυγίου. 

Δύο από τους ανυποψίαστους άνδρες, των οποίων οι πρώην γυναίκες σύζυγοι εκπροσωπήθηκαν από την Nolan, έκαναν εναντίον της δικηγόρου και του Butler αγωγές αποζημίωσης. Ο Butler εκτίει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών.

Στην ποινική δίωξη για τις υποκλοπές εναντίον της δικηγόρου συμμετέχει επίσης ο ιδιωτικός ερευνητής, ο οποίος κατέθεσε ότι η δικηγορίνα τον προσέλαβε για να εγκαταστήσει κρυφά μια συσκευή παρακολούθησης συνομιλιών στο αυτοκίνητο ενός άνδρα του οποίου την πρώην σύζυγο την εκπροσωπούσε η εν λόγω δικηγορίνα. 

Η επί 30 χρόνια δικηγορίνα, που είχε ένα γραφείο στο San Ramon, έχει παραιτηθεί και από την άδειά εξάσκησης του επαγγέλματος της.

Ο Δικαστής επέκρινε την δικηγορίνα για την παράνομη υποκλοπή ιδιωτικών συνομιλιών, λέγοντας ότι "είναι πολύ άδικο πράγμα αυτό που έκανε", αλλά είπε ότι είχε επίσης πιο σοβαρά αδικήματα για τις πολλαπλές κατηγορίες φοροδιαφυγής.

"Είσαι μια δικηγόρος, και οι δικηγόροι έχουν μια ιδιαίτερη ευθύνη όχι μόνο να γνωρίζουν το νόμο, αλλά και να τον ακολουθούν" είπε ο δικαστής στην Nolan. Και συμπλήρωσε "είναι μια ευφυής και ικανή δικηγόρος, γνώριζε τι έκανε".

Επίσης ο δικαστής διέταξε η επίορκος δικηγορίνα να εκτελέσει 240 ώρες κοινωφελούς εργασίας και για τα επόμενα τρία έτη μετά την απελευθέρωσή της από την φυλακή.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS