Γαλλία: Θα δώσουν το δικαίωμα στις γυναίκες να κάνουν έκτρωση, χωρίς σοβαρό λόγο


ΣΟΚ!!! Θα δώσουν το δικαίωμα στις γυναίκες να προχωρούν σε εκτρώσεις - δολοφονίες παιδιών - χωρίς λόγο!!! 


μωρο


Το γαλλικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι μια γυναίκα μπορεί να ζητήσει να τερματιστεί η εγκυμοσύνη της αν «δεν επιθυμεί να τη συνεχίσει» και όχι επειδή «η κατάστασή της την θέτει σε μια κατάσταση κινδύνου».


Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ξεκινά η συζήτηση του νομοσχεδίου που διευρύνει το δικαίωμα στις αμβλώσεις, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών του και των επικριτών του.

Προωθείται η αλλαγή του νόμου που προβλέπει να καταργηθεί η προϋπόθεση ότι μια γυναίκα θα πρέπει να βρίσκεται σε «κατάσταση κινδύνου» για να καταφύγει στην άμβλωση.

Για απαρχαιωμένη προϋπόθεση έκανε λόγο η υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών, Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, δύο ημέρες μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι που πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι που αντιτίθενται στο δικαίωμα στις αμβλώσεις.

Αναφερόμενη στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση παρουσίασε τον Δεκέμβριο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις (κίνδυνο για τη ζωή ή την ψυχολογική ή σωματική υγεία της εγκύου ή εγκυμοσύνη έπειτα έναν βιασμό που έχει καταγγελθεί), η Βαλό-Μπελκασέμ σημείωσε ότι «οι εξελίξεις στις γειτονικές χώρες» αποδεικνύουν ότι «δεν είμαστε προστατευμένοι από μια οπισθοδρόμηση 40 ετών», προτού νομιμοποιηθούν οι αμβλώσεις.

Η υπουργός Κοινωνικών Θεμάτων Μαρισόλ Τουρέν κατήγγειλε το ισπανικό νομοσχέδιο το οποίο, αν υιοθετηθεί, «θα στείλει τις γυναίκες πίσω στην λίθινη εποχή», ενώ κάλεσε «σε κινητοποίηση ώστε να διασφαλιστεί ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν θα εγκριθεί».

Η τροποποίηση του γαλλικού νόμου αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή από την πλειοψηφία της Αριστεράς στην Εθνοσυνέλευση, ημέρα κατά την οποία ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Το γαλλικό νομοσχέδιο προβλέπει ότι μια γυναίκα μπορεί να ζητήσει να τερματιστεί η εγκυμοσύνη της αν «δεν επιθυμεί να τη συνεχίσει» και όχι επειδή «η κατάστασή της την θέτει σε μια κατάσταση κινδύνου», όπως προϋποθέτει ο νόμος του 1975.

Μέρος της γαλλικής δεξιάς έχει εκφραστεί κατά του νομοσχεδίου το οποίο πιστεύει ότι θέτει εν αμφιβόλω τον συμβιβασμό που επετεύχθη το 1975, οπότε βρισκόταν η δεξιά στην εξουσία, μετά από μια μακρά νομοθετική διαδικασία και πολλές συζητήσεις.

«Επιλέγοντας να ξαναγράψει τον νόμο του 1975 για την εκούσια διακοπή εγκυμοσύνης, η κυβέρνηση διαπράττει ένα πολιτικό και ηθικό λάθος», κατήγγειλε ο δεξιός πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν. «Ηθικό λάθος διότι κινδυνεύει να καταστήσει "ρουτίνα" τις αμβλώσεις (…). Πολιτικό λάθος διότι αναλαμβάνει τον κίνδυνο να διχάσει για μία ακόμη φορά τους Γάλλους», αναφέρει στο ιστολόγιό του.

Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου UMP ζητούν να πάψουν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία τα έξοδα για τις αμβλώσεις, αν αφαιρεθεί ο όρος της «κατάστασης κινδύνου», καθώς από τον Ιανουάριο του 2013 τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν πλήρως το κόστος των αμβλώσεων.

Περισσότερες από 220.00 αμβλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στη Γαλλία, με περίπου μία στις τρεις Γαλλίδες να καταφεύγει στην άμβλωση μία φορά στη ζωή της.

Να σημειωθεί ότι το 2013, τη γαλλική κοινωνία είχε διχάσει το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS