Τα Κλειστά Δικαστήρια προστατεύουν μόνο τους κακούς δικαστές και δικηγόρους, είπε κορυφαία δικαστής


Τα Κλειστά Δικαστήρια προστατεύουν δύο πράγματα - τους κακούς δικαστές και τους κακούς δικηγόρους.


ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ

Αμέτρητοι μπαμπάδες και σύζυγοι έχουν βιώσει τις αστραπιαίες αποφάσεις των προσωρινών διαταγών, που δίνονται από δικαστές που δικάζουν μέσα στα γραφεία τους.

Αυτό είναι ένα είδος "κλειστού δικαστηρίου".

Οι προσωρινές Διαταγές Μετοίκησης.

Ξεκινάει με, το απαράδεκτο να σε κλητεύουν μέσω τηλεφώνου για εκδίκαση π.χ. Προσωρινής Διαταγής Μετοίκησης σου (να φύγεις δηλαδή άμεσα από την οικία σου και από το παιδί σου), με την υπόθεση να εκδικάζεται τις αμέσως επόμενες 24 ώρες, για να μη λαμβάνεις γνώση του δικογράφου της αντιδίκου, στην προκειμένη περίπτωση της πρώην συζύγου σου!!

Δεν έχει σημασία για τον δικαστή αν παρευρεθείς ή όχι, σε δικάζουν και χωρίς να είσαι παρών!! στο γραφείο ενός δικαστή με την πόρτα κλειστή και χωρίς την παρουσία άλλου δικαστικού λειτουργού ή δικαστικού υπαλλήλου!! ή με ηχογράφηση των όσων λέγονται εκεί μέσα. 

Ο δικαστής καλείται να αποφασίσει άμεσα για τον όποιο ψευδή ισχυρισμό που η φαντασία του δικηγόρου της πρώην συζύγου έχει αποτυπώσει στο δικόγραφο, ΔΕΝ του ζητείται να το αποδείξει.

Η απόφαση όμως για Προσωρινή Διαταγή δημιουργεί Δεδικασμένο για την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης!!

Το τί λέγεται μέσα στο γραφείο ενός δικαστή σε τέτοιες περιπτώσεις οικογενειακών διαφορών, ΔΕΝ περιγράφεται. Από τις παράλογες ερωτήσεις και προσωπικές απόψεις του δικαστή, που μπορεί να προσβάλλει ελεύθερα την προσωπικότητα σου, από τους δικηγόρους της αντιδίκου πρώην συζύγου σου που σε προσβάλλουν επίσης και δεν αποδεικνύουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους. 

Παρά ταύτα, ΔΕΝ έχεις λάβει γνώση του δικογράφου και της υπόθεσης, μπορεί να μην έχεις δικηγόρο για να σε εκπροσωπήσει, αν ζητήσεις ΔΕΝ σου παρέχεται, ΔΕΝ μπορείς να πεις την άποψή σου και να ανταπαντήσεις στους ψευδείς ισχυρισμούς, όπως μπορεί και να βρίσκεσαι μακριά και να μη μπορείς να παρευρίσκεσαι.
Κι όμως σε δικάζουν !!

Για ποιό λόγο και ποιόν εξυπηρετούν τα "κλειστά δικαστήρια"; 

Γιατί ΔΕΝ γίνεται ηχογράφηση ή βιντεοσκόπηση της διαδικασίας;

Γιατί ΔΕΝ τηρούνται πρακτικά;

Τα "Κλειστά Δικαστήρια" προστατεύουν μόνο τους κακούς δικαστές και δικηγόρους, λέει η Δικαστής Judy.

Η πιο διάσημη πρώην δικαστής της Αμερικής είπε στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας ότι θα πρέπει να έχουν κάμερες σε κάθε αίθουσα του δικαστηρίου.

Τα Κλειστά Δικαστήρια προστατεύουν μόνο τους κακούς δικαστές και δικηγόρους, είπε κορυφαία δικαστήςΜιλώντας στο TV3′s Midweek, η Δικαστής Judy είπε ότι τα Κλειστά Δικαστήρια προστατεύουν δύο πράγματα - τους κακούς δικαστές και τους κακούς δικηγόρους.

"Μπορούν επίσης να προστατεύουν τις κακές δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τα εν λόγω δικαστήρια, όπως είναι οι κοινωνικές υπηρεσίες", και συνέχισε "Θα πρέπει να υπάρχει ως κανόνας. Μόνο εάν υπάρχει ως μια ειδική εξαίρεση, τότε θα πρέπει να γίνονται".

Η Judy Sheindlin πέρασε στη Νομική της Νέας Υόρκης το 1965 και διορίστηκε ως δικαστής στο οικογενειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης από τον Δήμαρχο Ed Koch το 1982.

Η 70χρονη πρώην δικαστής ήταν στο Δουβλίνο για μια ομιλία στο UCD και τιμήθηκε με τον τίτλο του VP του Δικηγορικού Συλλόγου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της thejournal.ie
   


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS