Γυναίκα Δικαστής ανέτρεψε την επιμέλεια 3 παιδιών με την μητέρα τους λόγω της Γονικής Χειραγώγησης τους εναντίον του πατέρα


Επιτέλους μια Γυναίκα Δικαστής με Κότσια !! σε θέματα Επιμέλειας Παιδιών!!


Γυναίκα Δικαστής ανέτρεψε την επιμέλεια 3 παιδιών με την μητέρα τους λόγω της Γονικής Χειραγώγησης τους εναντίον του πατέρα

Γυναίκα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέτρεψε το καθεστώς διαβίωσης και επιμέλειας τριών αδελφών με την μητέρα τους, μετά από προσωπική της ακρόαση με τις αντιμαχόμενες πλευρές για Γονική Χειραγώγηση.

Όπως η ίδια χαρακτηριστικά είπε ότι οι αντιμαχόμενοι γονείς προκαλούν «ανυπολόγιστη ζημιά» για τα παιδιά σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Telegraph.

Η δικαστής Justice Parker του High Court, καταδίκασε και τους κοινωνικούς λειτουργούς για την αδυναμία τους να κατανοήσουν πώς οι αντιμαχόμενοι γονείς μπορούν να χειραγωγήσουν τα παιδιά τους μετά την διάλυση μιας σχέσης.

Η ίδια δικαστής τόνισε ότι οι σύζυγοι μπορούν να προκαλέσουν «ανυπολόγιστη ζημιά» στους απογόνους τους στον απόηχο του διαζυγίου ή του χωρισμού.

Η δικαστής εξέδωσε σκληρή επίπληξη και προς τους κοινωνικούς λειτουργούς που ενέργησαν για λογαριασμό των τριών αδελφών παιδιών, στο επίκεντρο της δικαστικής διαφοράς επικοινωνίας, ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα τους.

Η κ. Justice Parker εξέφρασε την ανησυχία ότι η μητέρα φαίνεται να έχει στρέψει τον 15χρονο γιο της ενάντια στον πατέρα του.

"Οι γονείς που παρεμποδίζουν τη σχέση είτε με τη μητέρα ή τον πατέρα προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στα παιδιά τους και είναι η ώρα για τους επαγγελματίες να γίνει πραγματικά κατανοητό αυτό" είπε η δικαστής.

"Θεωρώ την Γονική Χειραγώγηση των παιδιών, ως εξαιρετικά επιβλαβής".

"Λαμβάνω την ενδοοικογενειακή βία εξαιρετικά σοβαρά. Είναι ένα τρομερό κοινωνικό κακό, όταν υπάρχει".

"Αλλά δεν είναι όλοι οι ισχυρισμοί της ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης αληθείς και ειδικά στο τέλος ενός θυελλώδους και δύσκολου γάμου, καθώς αυτό ήταν μεταξύ των γονέων των παιδιών, είναι πολύ εύκολο για τους γονείς να ξαναγράψουν την δική τους ιστορία, στο μυαλό των παιδιών τους".

Οι κοινωνικές υπηρεσίες που διορίστηκαν από το δικαστήριο ζήτησαν από την δικαστή να μην τροποποιήσει τις ρυθμίσεις επαφής και επικοινωνίας για τα τρία αγόρια και να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να ζουν με τη μητέρα τους, όπως είχαν ζητήσει τα παιδιά.

Αλλά, αντ' αυτού, η κ. Parker διέταξε μια δραματική αντιστροφή στην οργάνωση της ζωής της οικογένειας, περιγράφοντας τη σύσταση αυτή, ενός κοινωνικού λειτουργού ως «μη ασφαλή».

Διέταξε, τα δύο μικρότερα αγόρια να τεθούν υπό την επιμέλεια του πατέρα τους και ο μεγαλύτερος γιος να ζήσει με τη γιαγιά έως ότου η υπόθεση επιστρέψει στο δικαστήριο τον επόμενο χρόνο.

"Όσο και να το ήθελα να δώσω σε αυτά τα παιδιά τα Χριστούγεννα, καθώς πιστεύω ότι κι αυτά το θέλουν, δεν είναι ασφαλές να περάσουν την ημέρα των Χριστουγέννων με τη μητέρα τους και την οικογένειά της", είπε η δικαστής.

Πρόσθεσε ότι το ζευγάρι, που παντρεύτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ήταν και οι δυο ευφυής, αλλά η ασυνεπής ανατροφή των παιδιών τους είχε οδηγήσει τον 15χρονο γιο τους μερικές φορές δείχνει εξαιρετικά βίαιη συμπεριφορά.

Ήταν "ο φορέας των τοξικών συναισθημάτων σε αυτή την οικογένεια", είπε, και είχε στείλει "ενοχλητικά" γραπτά μηνύματα στα αδέλφια του, προτρέποντάς τους να αντισταθούν στην επαφή με τον πατέρα τους.

«Στην ηλικία του, θα έπρεπε να τον αφορούν και οι δύο γονείς του, αντί να πλαισιώνει τον ένα έναντι του άλλου», συνέχισε η δικαστής.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ίδιος αισθάνεται ότι πρέπει να πολεμήσει στην πλευρά της μητέρας του για την επικοινωνία. Δεν νομίζω όμως ότι αναπτύσσεται όπως πρέπει, υπό την επιρροή της και στο σπίτι της. Δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ να συνεργαστεί και νομίζω ότι του κάνει κακό.
Ο βαθμός στον οποίο έχει γίνει ένας 'λαμπερός ιππότης' στο 'τεθωρακισμένο' της μητέρας του, είναι πραγματικά ανησυχητικό".

Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι νωρίτερα φέτος, η μητέρα είχε πάει σε ένα καταφύγιο γυναικών και η τοπική αρχή είχε άκριτα αποδεχθεί τις αβάσιμες καταγγελίες της για βία που είχε κάνει ενάντια στον πατέρα.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν αγνοήσει τα αποδεικτικά στοιχεία από τον πατέρα, τα οποία έδειξαν ότι η μητέρα ήταν πολύ συναισθηματικά διαταραγμένη, όταν προβλήθηκε ο παραπάνω ισχυρισμός.

Η μητέρα επιτρέπεται να βλέπει το μεγαλύτερο από τα παιδιά μόνο υπό επιτήρηση, σύμφωνα με τους όρους της δικαστικής εντολής.

Η κ. Justice Parker δήλωσε ότι μπορεί ο πατέρας να μην ήταν ένας «άγγελος» αλλά ήταν αυτός που πραγματικά ανησυχούσε για τα παιδιά, είχε μια πιο αντικειμενική άποψη των συμφερόντων τους και συμπάθεια από τη μητέρα τους.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS