Φυλακίστηκε επιτέλους! Μετά από πέντε ψευδείς καταγγελίες βιασμού εναντίον πρώην συντρόφων της.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Φυλακίστηκε επιτέλους! Μετά από πέντε ψευδείς καταγγελίες βιασμού εναντίον πρώην συντρόφων της.

Μια γυναίκα τελικά φυλακίστηκε μετά από πέντε ψευδείς καταγγελίες βιασμών που έκανε μέσα σε οκτώ χρόνια, εναντίον των πρώην συντρόφων της.


Σύμφωνα με το άρθρο της Daily Mail, η 32χρονη Leanne Black, κατηγόρησε ψευδώς πέντε συντρόφους της για την κακοποίηση της.

Διέφευγε της δικαιοσύνης για οκτώ χρόνια, αλλά πλέον καταδικάστηκε με δύο χρόνια στη φυλακή.

Ο Δικαστής είπε ότι έβλαψε τα γνήσια θύματα βιασμού με τα ψέματα της.


Μια γυναίκα που έκανε μια σειρά από ψευδείς καταγγελίες βιασμών σε βάρος πέντε αντρών, μέσα σε οκτώ χρόνια, βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής χθες το βράδυ.

Η Leanne Black, 32 ετών, μήνυσε επανειλημμένα για βιασμό, με ψεύτικες αναφορές για σεξουαλική επίθεση, στην αστυνομία μετά που διέλυε τις σχέσεις της με τους πρώην συντρόφους της.
Σε μία περίπτωση, η Black, ισχυρίστηκε ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και βιάστηκε. Σε μια άλλη είπε στην αστυνομία ότι ένας από τους συντρόφους της, την απήγαγε και την κακοποίησε.

Το δικαστήριο άκουσε στην δίκη, ότι οι αθώοι συνεργάτες της, θα είχαν να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια στη φυλακή, αν είχαν βρεθεί ένοχοι τέτοιων σοβαρών σεξουαλικών καταγγελιών.
Ωστόσο, η ίδια φυλακίστηκε για δύο χρόνια, με τον δικαστή να καταδικάζει τις πράξεις της, λέγοντάς της ότι τα πραγματικά θύματα βιασμού δεν θα πρέπει να υπονομεύονται από ψέματα.

Ο Δικαστής William Gaskell είπε ότι η 32χρονη, με αυτές της τις ενέργειες κατέστησε πιο δύσκολο να γίνουν πιστευτά τα πραγματικά θύματα βιασμού. 
Είπε: "Η Αστυνομία πρέπει να λαμβάνει τις καταγγελίες βιασμού πολύ σοβαρά".
"Ο βιασμός, όταν αυτός συμβεί, έχει καταστροφικές συνέπειες για τα θύματα και προκαλεί μεγάλο τραύμα. Πολλές γυναίκες δεν το ξεπερνούν ποτέ".
"Οι γυναίκες που κάνουν ψευδείς καταγγελίες, υπονομεύουν το όλο σύστημα και τις έρευνες της αστυνομίας".
"Υπονομεύουν την πίστη του κοινού προς την αλήθεια, όταν γίνονται ειλικρινείς καταγγελίες".

Ο επιθεωρητής Rory Waring, της Αστυνομίας, δήλωσε ότι η ποινή θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για όποια σκέφτεται να κάνει ψευδείς καταγγελίες περί βιασμού.


Είπε: "Όπως και προκαλεί δυσφορία σε αθώους ανθρώπους που κατηγορούνται για αυτό το φρικτό έγκλημα, περιπτώσεις όπως αυτή, αποσπάει αστυνομικούς από την υποστήριξη πραγματικών θυμάτων και τη δίωξη των πραγματικών δραστών".
"Αυτοί που έχουν υποφέρει από τα πραγματικά εγκλήματα υπονομεύονται επίσης".

Ο Siobhan Blake, Αναπληρωτής Διευθύνων της Εισαγγελικής Αρχής στην Ουαλία, δήλωσε: "Οι ψευδείς ισχυρισμοί του βιασμού είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες, αλλά όταν συμβαίνουν, είναι σοβαρά αδικήματα".

"Οι περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα και εκείνοι που ψευδώς είναι κατηγορούμενοι, θα πρέπει να αισθάνονται σίγουροι, ότι θα ασκηθεί δίωξη σε αυτές των περιπτώσεων όπου υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξουν".

πηγή: greekdad

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS