Ελληνίδα Μητέρα μας Αποκαλύπτει - Κοινή επιμέλεια για μένα σημαίνει ασφάλεια! Ασφάλεια για το παιδί!

Μια Ελληνίδα μητέρα μας αποκαλύπτει: "Κοινή επιμέλεια για μένα σημαίνει ασφάλεια! Ασφάλεια για το παιδί!".


κοινη επιμελεια-μητερα-παιδι


Όταν δεν υπάρχει η από κοινού επιμέλεια δίνεται τεράστια δύναμη σε ορισμένες μητέρες ώστε να χρησιμοποιούνται τα παιδιά "ασπίδα και σπαθί" απέναντι στον πατέρα!


~Ανώνυμη ελληνίδα μητέρα εξωτερικού~


Από την στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί θα πρέπει να μοιράζεται και την ευθύνες και τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα φυσικά του παιδιού εξίσου! Δηλαδή δεν μπορεί η μητέρα να ζητάει από τον πατέρα να μην είναι αδιάφορος ως προς την καθημερινότητα και τις ανάγκες του παιδιού (που έτσι κι αλλιώς δεν θα το έκανε ο ίδιος) αλλά ταυτόχρονα νομικά να του αρνείται κάθε δικαίωμα πάνω στο παιδί!

Πρακτικά εφόσον οι γονείς ζουν στην ίδια χώρα θα έπρεπε η επιμέλεια να μοιράζεται (ακόμα και πριν την γέννηση του παιδιού) όπως γίνεται στις πραγματικά ευρωπαϊκές χώρες! 
Θέματα υγείας εκπαίδευσης κτλ είναι μεγάλης βαρύτητας και θα πρέπει να μπορεί να επέμβει και ο πατέρας. Να του παραχωρήσει δηλαδή η δικαιοσύνη το δικαίωμα στην ανατροφή του παιδιού του, και όχι να τον κατατάσσει ως νταντά-κλοουν-διασκεδαστή κάθε δεύτερου Σαββατοκύριακου.


Πέρα από αυτά όταν δεν υπάρχει η από κοινού επιμέλεια δίνεται τεράστια δύναμη σε ορισμένες μητέρες ώστε να χρησιμοποιούνται τα παιδιά "ασπίδα και σπαθί" απέναντι στον πατέρα! Τακτικές τις οποίες όλοι λίγο πολύ διαβάσαμε ή είδαμε ή ζήσαμε!

Κοινή επιμέλεια για μένα σημαίνει ασφάλεια! Ασφάλεια για το παιδί! Ανάμεσα σε δύο ενήλικες οι οποίοι δεν συνεννοουνται η από κοινού επιμέλεια είναι η μόνη λύση!


Για τους γονείς αυτούς που ο διάλογος και η κατανόηση απέναντι στον άλλον παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην σχέση τους θα έλεγα πως και η επιμέλεια αυτή καθ αυτή να μην υπήρχε δεν θα δημιουργούνταν κανένα πρόβλημα! Σε έναν άλλο κόσμο όμως που η μητέρα ως επί των πλείστον δεν θα έτρεφε τόσο αρνητικά συναισθήματα για τον πατέρα των παιδιών της!

Τώρα όσον αφορά την Γερμανία.
Όπως τα έζησα εγώ στο δικαστήριο με τον πατέρα του παιδιού μου
Η μητέρα και ο πατέρας έχουν τα ίδια δικαιώματα! Όταν λέω τα ίδια εννοώ τα ίδια!!!!
Μητέρα "έχασε" τα τρία της παιδιά (τα πήρε ο πατέρας) 
Πατέρας κατάφερε να διεκδικήσει το δικαίωμα για εναλλασσόμενη κατοικία!
Αυτά είναι πράγματα και καταστάσεις σύνηθες εδώ στην Γερμανία!



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS