Ευρωπαϊκο Συμβουλιο: ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ή ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ από όλα τα κράτη μέλη

Αναγνωρίστηκε Επίσημα η Κοινή Επιμέλεια με ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.


κοινη επιμελεια-μπαμπα ελα


Η Συνέλευση του Κοινοβουλίου της Ε.Ε. για θέματα Ισότητας και Διακρίσεων αναγνώρισε τον ρόλο του πατέρα και ζήτησε από όλα τα κράτη μέλη να εξασφαλίσουν την Κοινή Επιμέλεια των Παιδιών στο Οικογενειακό Δίκαιο τους.



Στο Ψήφισμα της από 2/10/2015 της Συνέλευσης του Κοινοβουλίου που έχει τίτλο: "Ισότητα και  κοινή γονική μέριμνα: ο ρόλος των πατέρων"


αναφέρει μεταξύ των άλλων, την άνιση μεταχείριση των πατέρων που έρχονται αντιμέτωποι με τους νόμους που τους αναγκάζουν να στερούνται την σχέση τους με τα παιδιά τους. 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Ψηφίσματος αναφέρει:

Shared parental responsibility implies that parents have certain rights, duties and responsibilities vis-à-vis their children. The fact is, however, that fathers are sometimes faced with laws, practices and prejudices which can cause them to be deprived of sustained relationships with their children. In itsResolution 1921 (2013) “Gender equality, reconciliation of personal and working life and shared responsibility”, the Assembly called on the authorities of the member States to respect the right of fathers to enjoy shared responsibility by ensuring that family law foresees, in case of separation or divorce, the possibility of joint custody of children, in their best interest, based on mutual agreement between the parents.

H μοιρασμένη γονική ευθύνη σημαίνει ότι οι γονείς έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα, καθήκοντα και ευθύνες ανειλημμένες έναντι των παιδιών τους. Το γεγονός είναι, πάντως, ότι οι πατέρες έρχονται μερικές φορές αντιμέτωποι με τους νόμους, τις πρακτικές και τις προκαταλήψεις που μπορεί να τους αναγκάζουν να στερούνται των παρατεταμένων σχέσεων με τα παιδιά τους. 
Στο ψήφισμά του 1921 (2013) «Η ισότητα των φύλων, η συμφιλίωση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και της κοινής ευθύνης», η Συνέλευση ζήτησε από τις αρχές των κρατών μελών να σεβαστούν το δικαίωμα των πατέρων να απολαμβάνουν την κοινή ευθύνη, εξασφαλίζοντας ότι προβλέπει το οικογενειακό δίκαιο, σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, η δυνατότητα της από κοινού επιμέλειας των παιδιών, προς το συμφέρον τους, βασιζόμενη σε αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των γονέων.


Δείτε ολόκληρο το Ψήφισμα πατώντας ΕΔΩ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS