Τα Δεκα πραγματα που μια καλη συζυγος πρεπει να λεει στον συζυγο της

Τα Δεκα πραγματα που μια καλη συζυγος πρεπει να λεει στον συζυγο της.


συζυγος


Αναρωτιέστε τι πρέπει να λέτε στον σύζυγό σας; Αυτό το άρθρο προσφέρει 10 φράσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε το σύζυγό σας να αισθανθεί υπέροχα. 



Η αυτοπεποίθηση του θα ανεβεί στα ύψη και η σχέση σας θα βελτιωθεί καθώς ασκείτε καλή επικοινωνία.

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων συμφωνούν ότι η επικοινωνία είναι σημαντική για ένα πετυχημένο γάμο. 

Η ποιότητα της επικοινωνίας είναι επίσης σημαντική. «Βγάλε έξω τα σκουπίδια. Λούσε τα παιδιά. Πλήρωσε τους λογαριασμούς», και παρόμοιες φράσεις δεν είναι κι ότι το καλύτερο. 

Οι παρακάτω φράσεις είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τον σύζυγό σας να αισθάνεται καλά για τον εαυτό του και για το ρόλο του στην οικογένειά σας.


Σε Ευχαριστώ


Ακριβώς όπως αρέσει και σε εσάς να σας ευγνωμονούν, το ίδιο αρέσει και στον σύζυγό σας. Πείτε του ευχαριστώ για συγκεκριμένα πράγματα που κάνει, όπως ότι εργάζεται για να υποστηρίξει την οικογένειά σας, ότι σας υποστηρίζει στην επίτευξη των στόχων σας, πλένει τα πιάτα, φροντίζει τα παιδιά σας και σας αγαπάει. Αν αισθάνεστε υποτιμημένη, δοκιμάστε να ευχαριστείτε το σύζυγό σας πιο συχνά. Ο σύζυγός σας θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμά σας και να σας δείξει πολύ περισσότερη ευγνωμοσύνη.

Λατρεύω όταν ...


Όλοι θέλουν μια θετική ανταπόδοση. Είτε πρόκειται για τον τρόπο που δείχνει την αγάπη ή όταν σας βοηθάει στο σπίτι, πείτε στον σύζυγό σας πράγματα που αγαπάτε σε αυτόν.
Για παράδειγμα πείτε του: Λατρεύω να ακούω τον σύζυγό μου όταν τραγουδάει τραγούδια στις κόρες μας, όταν τις βάζει στο κρεβάτι για να κοιμηθούν. Επίσης, λατρεύω όταν μου τρίβει αυθόρμητα τους ώμους.

Ας περάσουμε λίγο χρόνο μαζί


Γνωρίζοντας πως ο σύζυγός σας, σας δείχνει και αισθάνεται ότι η αγάπη είναι σημαντική, αλλά οι περισσότεροι άντρες που γνωρίζουμε απολαμβάνουν να περνούν τετ α τετ χρόνο με τις συζύγους τους. Διαγράψτε για λίγο τα συνηθισμένα στο πρόγραμμά σας και παραμερίστε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών, εκτός από τον σύζυγό σας, δείχνοντας του ότι είναι η προτεραιότητα στη ζωή σας. Ο χρόνος αυτός δεν χρειάζεται να είναι πολύ προσωπικός.
Για παράδειγμα: Ο σύζυγός μου κι εγώ περάσαμε πάρα πολύ όμορφα φτιάχνοντας τον κήπο μαζί πρόσφατα. Όπως επίσης ότι μαγειρέψατε μαζί ή παίξατε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Φυσικά, ο ίδιος εκτιμά και τον πιο προσωπικό χρόνο μαζί σας επίσης.

Εκτιμώ ...


Όπως εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας, πείτε στον σύζυγό σας τα πράγματα που εκτιμώ σε αυτόν, θα ενισχύσει τη σχέση σας και τα συναισθήματά αγάπη σας προς αυτόν. Σκεφτείτε μερικά από τα πράγματα που κάνει και πείτε του τι σημαίνουν για εσάς. Για παράδειγμα, "εκτιμώ τον τρόπο που αναγνωρίζεις το ρόλο μου ως μητέρα και την υποστήριξη σου σε αυτό", ή, "εκτιμώ που με πήγες για δείπνο χθες το βράδυ. Ήταν ένα χαλαρωτικό βράδυ."

 Δείχνεις καταπληκτικός


Μπορεί ο κάθε σύζυγος να μη μοιάζει με έναν επαγγελματία αθλητή, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να δέχονται κοπλιμέντα σχετικά με την εμφάνισή τους σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν ο σύζυγός σας προσπαθεί να ντυθεί επάνω για ένα ραντεβού ή ασκείται για να χάσει βάρος ή για να είναι πιο υγιείς, κάντε του κοπλιμέντα. Η αυτοπεποίθησή του θα αυξηθεί και ο ίδιος θα συνεχίσει να φροντίζει τον εαυτό του.

Τι θα ήθελες;


Πολλές φορές παίρνετε αποφάσεις ως γυναίκες για θέματα που αφορούν την οικογενειακή ζωή, επειδή είναι ευκολότερο να μην συμβουλευτείτε ένα άλλο πρόσωπο και να διαπραγματευτείτε, και ίσως επειδή ο σύζυγός σας είναι αρκετά χαλαρός. Αλλά είναι ωραίο να αντιμετωπίζετε το σύζυγό σας ως ισότιμο μέλος της σχέσης. Ρωτήστε τον σύζυγό σας, τι θα ήθελε για δείπνο, ή που θα ήθελε να πάτε διακοπές ή μια εκδρομή, τι θέλει να φυτέψει στον κήπο, και τι σνακ θα ήθελε, ενώ βλέπει τηλεόραση ή χαλαρώνει.

Μου αρέσει να βλέπω το χαμόγελό σου και να σε ακούω να γελάς


Φράσεις όπως αυτές δείχνουν ότι θέλετε ο σύζυγός σας να είναι ευτυχισμένος κι ότι αυτό σας κι εσάς ευτυχισμένη να τον βλέπετε ευτυχισμένο. Πραγματικά, πολύ απλό.

Γιατί δεν ξοδεύεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου;


Ακόμα κι αν οι σύζυγοι περνούν όλη την ημέρα στην εργασία τους, εξακολουθούν να χρειάζονται χρόνο για να ασχοληθούν με τα χόμπι τους και τα ταλέντα τους. Ενθαρρύνετε τον σύζυγό σας να πάει κάπου με τους φίλους του, να κάνει κάποιο χόμπι μαζί τους ή να δει μια ταινία δράσης μαζί τους. Η έγκριση και η ενθάρρυνσή σας, θα αφαιρέσει τον παράγοντα της ενοχής, και είναι πιο πιθανό να σας ανταποδώσει αυτή την εύνοια σας.

Ναι


Πείτε ναι όταν θα θέλατε να πείτε όχι - όπως για παράδειγμα, όταν ο σύζυγός σας θέλει να καλέσει τους φίλους του στο σπίτι για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Συμβιβαστείτε αντί να επιμείνετε στην άποψη σας κατά την επιλογή των χρωμάτων βαψίματος του σπιτιού ή στην επιλογή του μέρους των διακοπών. Δείχνοντας την ανιδιοτελή πλευρά σας είναι βέβαιο ότι θα κάνετε τον σύζυγό σας να σας εκτιμήσει. Στη συνέχεια, όταν πραγματικά θέλετε να ενισχύσετε την άποψή σας, θα έχετε κάποιο πλεονέκτημα.

Τίποτα


Υπάρχουν επίσης φορές που είναι καλύτερα να μην πείτε τίποτα καθόλου. Για παράδειγμα, μάθετε να μην επικρίνετε την κατάσταση στην οποία θα βρείτε μέσα στο σπίτι, όταν ερχόσαστε από κάπου έξω και τον έχετε αφήσει μόνο. Ο σύζυγός σας κάνει πράγματα με τον τρόπο του, και εσείς κάνετε πράγματα με τον τρόπο σας. Η σιωπή είναι μια μορφή σεβασμού. Κάποιες άλλες φορές που βρίσκεστε σε μια φορτισμένη συναισθηματική κατάσταση και θέλετε να μιλήσετε άσχημα, προσπαθείστε να παραμείνετε σιωπηλή. Ζητήστε λίγο χρόνο μέχρι να μπορέσετε να ηρεμήσετε.

Τα πράγματα που λέτε, ή δεν λέτε, κάνουν μια μεγάλη διαφορά στη σχέση σας με το σύζυγό σας. Δοκιμάστε μερικές από αυτές τις φράσεις για να βοηθήσετε το σύζυγό σας να αισθανθεί υπέροχα για τον εαυτό του.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS