ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Χιλιαδες παιδια χρειαστηκε να νοσηλευτουν μετα απο καταποση....

Χιλιαδες μικρα παιδια χρειαστηκε να νοσηλευτουν μετα απο καταποση....


παιδια, ερευνα

17.230 παιδιά κάτω των 6 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από κατάποση απορρυπαντικού πλυντηρίου σε μορφή κάψουλας.



Η μικρή Cate Coziol σε ηλικία 9 μηνών νοσηλεύτηκε σε Παιδιατρική Κλινική με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Το περιστατικό συνέβη όταν η μητέρα της (που φυλάσσει όλα τα καθαριστικά σε κλειδωμένο ντουλάπι ) έβγαλε μια κάψουλα και την ακούμπησε στο πλυντήριο.

Η μητέρα της χρειάστηκε να πάει σε άλλο δωμάτιο για να συγκεντρώσει τα άπλυτα και η μικρή Cate που ξέφυγε για λίγα λεπτά από την προσοχή της, δάγκωσε την κάψουλα. 
«H δική μας εμπειρία είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», λέει η μητέρα της.

Απορρυπαντικό πλυντηρίου σε μορφή κάψουλας


Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας, το 2012 και 2013, 17.230 παιδιά κάτω των 6 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από κατάποση απορρυπαντικού πλυντηρίου σε μορφή κάψουλας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό, σύμφωνα με το instromagazine, αυτών – περίπου το 80% – κατάπιαν το δηλητηριώδες περιεχόμενο της κάψουλας. Σύμφωνα με την έρευνα τα 2/3 των παιδιών είναι ηλικίας 1-2 ετών.

Ευτυχώς η μικρή Cate μετά από 2 μήνες έχει επανέλθει αλλά δεν έχουν όλα τα περιστατικά αίσιο τέλος. Η τρομακτική εμπειρία της οικογένειας αυτής έχει αφήσει κατάλοιπα φόβου σε όλα τα μέλη της. Όπως αναφέρει η μητέρα της το βάρος της ευθύνης δεν πρέπει να πέφτει μόνο σε αυτούς. 
Η έρευνα αυτή πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι και στους σχεδιαστές των εταιριών. 
«Όταν σχεδιάζεις ένα νέο προϊόν πρέπει να σκεφτείς και τι αντίκτυπο θα έχει σε ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά», λέει η 34χρονη μητέρα.

«Είναι η ηλικία που τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους, βάζοντας σχεδόν τα πάντα στο στόμα τους», λέει ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Οχάϊο Δρ. Gary Smith. Πόσο μάλλον όταν η συσκευασία είναι τόσο δελεαστική, που θυμίζει καραμέλες και ζαχαρωτά. Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ότι τα συμπυκνωμένα χημικά στις κάψουλες είναι πιο επικίνδυνα από αυτά των παραδοσιακών προϊόντων καθαρισμού .

«Εδώ και 30 χρόνια που αντιμετωπίζω τέτοια περιστατικά , όταν ένα παιδί ερχόταν στα επείγοντα ύστερα από έκθεση σε προϊόντα καθαρισμού, συνήθως η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή. Αλλά τώρα έχουν αλλάξει όλα, διότι υπάρχουν πολύ ισχυρά συμπυκνωμένα χημικά. Είναι ανάγκη επιτακτική να κατανοήσουν οι γονείς τους κινδύνους που συνοδεύουν την χρήση αυτών των προϊόντων»

Η σοβαρότητα των περιστατικών ποικίλει. Υπάρχει η επαφή με τα δραστικά χημικά που πολλές φορές μπορεί να μπουν στα μάτια των παιδιών, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι η κατάποση τους, που προκαλεί σοβαρά εγκαύματα στον οισοφάγο και το στομάχι.»

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS