Η Κοινη Επιμελεια, Συνεπιμελεια Παιδιων ερχεται. Εκσυγχρονιζεται το Οικογενειακο Δικαιο.

Η Κοινη Επιμελεια Παιδιων,  Συνεπιμελεια ερχεται. Εκσυγχρονιζεται το Οικογενειακο Δικαιο.


κοινη επιμελεια, συνεπιμελεια

Μετά από 31 χρόνια εκσυγχρονίζεται το οικογενειακό δίκαιο. 



Την σύσταση και συγκρότηση της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων προβλέπει απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ.Αθανασίου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης προβλέπει την σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου για την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου, τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Η επιτροπή θα μελετήσει όλες τις αλλαγές ενώ στην δημοσιότητα εδώ και λίγο διάστημα έχουν έρθει στο φως οι προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρξουν αλλαγές σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

Έτσι αναμένεται μετά από 31 χρόνια αλλάζει το οικογενειακό δίκαιο. 


Το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών έχει δημιουργήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους υποστηρικτές του, που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όσο και από τους επικριτές του με πρωτεργάτη μέρος της Εκκλησίας. Για το θέμα αυτό η χώρα μας έχει επικριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, η κοινή επιμέλεια των παιδιών και από τους δύο γονείς μετά τον χωρισμό, η ίδρυση ειδικού Οικογενειακού Δικαστηρίου αλλά και η «οικογενειακή διαμεσολάβηση» ώστε να λύνονται με συναίνεση και εξωδικαστικά οι οικογενειακές διαφορές περιλαμβάνονται στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ στον χώρο του οικογενειακού δικαίου.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS