Η Εναλλασσομενη Επιμελεια θεωρειται ως η πληρέστερη εκπλήρωση των δικαιωμάτων του παιδιού και στους δύο γονείς, δηλωσε Ανωτατη Δικαστικος

Η Εναλλασσομενη Επιμελεια θεωρειται ως η πληρέστερη εκπλήρωση των δικαιωμάτων του παιδιού και στους δύο γονείς.


κοινη επιμελεια


Το παιδί θα πρέπει να διατηρεί μια σχέση και με τους δύο γονείς και να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της καθημερινής τους ζωής. Η εναλλασσόμενη ανατροφή είναι προς το συμφέρον των παιδιών.



"Το Συντ. Δικαστήριο θεωρεί την Εναλλασσόμενη Επιμέλεια (κοινή επιμέλεια με εναλλασσόμενη κατοικία) ως την πληρέστερη εκπλήρωση των δικαιωμάτων του παιδιού και στους δύο γονείς σε μια κατάσταση όπου οι σύζυγοι δεν ζουν πλέον μαζί. Το παιδί θα πρέπει να διατηρεί μια σχέση και με τους δύο γονείς και να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της καθημερινής τους ζωής. Η εναλλασσόμενη ανατροφή είναι προς το συμφέρον των παιδιών." 

Η δήθεν "σταθερότητα του περιβάλλοντος" δεν αποτελεί επιχείρημα.


"Η σταθερότητα του περιβάλλοντος δεν αποτελεί επιχείρημα για την άρνηση της εναλλασσόμενης ανατροφής, και δεν την συναντάμε πουθενά στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και στην απόφαση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μιλάμε μόνο για τα δικαιώματα του παιδιού, τις επιθυμίες και τα δικαιώματα και των δύο γονέων στην ανατροφή του παιδιού." 

- αυτά δήλωσε ζωντανά στις 2/10/2014 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης Ceska Televize, CT24, η γυναίκα Δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου Kateřina Šimáčková.

Δείτε το βίντεο.




0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS