Οι βιολογικοι μπαμπαδες ειναι πιο προστατευτικοι με τα παιδια

Οι βιολογικοι μπαμπαδες ειναι πιο προστατευτικοι με τα παιδια.


μπαμπαδες με παιδια

Ο πιο πιθανός δράστης σωματικής κακοποίησης ενός μικρού παιδιού θα είναι η μητέρα αυτού του παιδιού.




Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, οι γυναίκες έχουν περισσότερο από διπλάσιες πιθανότητες να καταδιώξουν, επιτεθούν και κακοποιήσουν ψυχολογικά τους συντρόφους τους από ότι οι άνδρες. 

"Βλέπουμε τις γυναίκες στις σχέσεις τους να ενεργούν διαφορετικά σήμερα από ότι στο παρελθόν", 
"Μπορείτε επίσης να δείτε τα υψηλότερα ποσοστά βίας από τις μητέρες κατά των δικών τους παιδιών, από ότι με τους πατέρες" δήλωσε η Angela Gover, μια εγκληματολόγος UF η οποία ηγήθηκε της έρευνας.

Σε αντίθεση με τη δημόσια αντίληψη, η έρευνα δείχνει ότι ο πιο πιθανός δράστης σωματικής κακοποίησης ενός μικρού παιδιού θα είναι η μητέρα αυτού του παιδιού, δεν είναι ένας άνδρας που ζει στο ίδιο σπίτι, παρόλο που τα δεινά της μητέρας συχνά περιπλέκονται όταν συζεί με ένα αρσενικό. 

Οι Βιολογικοί Πατέρες είναι οι πιο προστατευτικοί με τα παιδιά, ενώ οι πατριοί και οι σύντροφοι παραμένουν συχνά οι δράστες. 


Οι μητέρες που κακοποιούν συχνά αισθάνονται απομονωμένες και δεν έχουν την υποστήριξη για να διατηρήσουν την αυτοεκτίμησή τους και για να αμβλύνουν το άγχος της ανατροφής των παιδιών. 

Χωρίς αυτή την υποστήριξη, συχνά αναζητούν φροντίδα και άνεση από τα παιδιά τους, αντιμετωπίζοντας αυτά τα παιδιά σαν να ήταν μεγαλύτερα από ότι πραγματικά είναι. 

Όταν τα παιδιά αποτυγχάνουν να παρέχουν αυτή την υποστήριξη, η μητέρα μπορεί να γίνει ανυπόμονη, θυμωμένη, και ενίοτε να κακοποιεί, ακόμα και όταν το παιδί είναι ακόμη βρέφος που κλαίει. 



Γυναίκες θύματα των γυναικών.


Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 του CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το 46% των ομόφυλων γυναικών αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σε σύγκριση με το 43% των απλών γυναικών. 

Οι γυναίκες κακοποιούν άλλες γυναίκες σε υψηλότερο ποσοστό από ότι οι άνδρες. 


Οι ερευνητές από την Εφημερίδα της Διαπροσωπικής Βίας (Journal of  Interpersonal Violence) διαπίστωσαν ότι το 90% των λεσβιών ήταν αποδέκτες της λεκτικής επιθετικότητας, με το 31% να αναφέρουν σωματική κακοποίηση. 

Σε μια έρευνα που έγινε σε 1.099 λεσβίες, η Εφημερίδα της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ερευνών (Journal of Social Service Research) διαπίστωσε ότι "λίγο περισσότερο από το ήμισυ των λεσβιών ανέφεραν ότι είχαν κακοποιηθεί από μια θηλυκή εραστή / σύντροφο". 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι παντρεμένες γυναίκες με παραδοσιακές οικογένειες βιώνουν το χαμηλότερο ποσοστό βίας σε σύγκριση με τις γυναίκες σε άλλους τύπους σχέσεων. 

Στη Σουηδία, δύο σχετικές μελέτες διαπίστωσαν ότι οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μεταξύ των ετεροφυλόφιλων γυναικών ήταν 8%. Αλλά το ποσοστό μεταξύ των λεσβιών γυναικών ήταν μεταξύ 17% και 45% ανάλογα με τη μελέτη. 

Ωστόσο, υπάρχει ένας τοίχος σιωπής εντός της λεσβιακής κοινότητας σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, και η λεσβιακή κοινότητα είναι απρόθυμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Μάλιστα αναφέρεται ως η "δεύτερη ντουλάπα". 

Υπάρχει ο φόβος του να καταστεί η κοινότητα με κακή εμφάνιση. Υπάρχει μια ιδέα ότι ο "αερισμός των άπλυτων" δυσφημεί τη λεσβιακή κοινότητα. 

Μιλώντας στατιστικά, δεν υπάρχει ασφαλέστερο μέρος για ένα παιδί από ότι με τον πατέρα του, και δεν υπάρχει ασφαλέστερο μέρος για μια γυναίκα από ότι με το σύζυγό της.

Μπορεί να μην είναι πολιτικά σωστό για να το πούμε, αλλά έτσι είναι.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS