Πως ειναι η Προσωρινη Διαταγη επιμελειας παιδιου στην Ελλαδα και πως στο εξωτερικο ΦΩΤΟ

Πως ειναι η Προσωρινη Διαταγη επιμελειας στην Ελλαδα και πως στο εξωτερικο ΦΩΤΟ.


προσωρινη διαταγη επιμελειας


Πως αποφασιζουν και εκδιδουν δυο γυναικες δικαστες την προσωρινη διαταγη επιμελειας παιδιου σε δυο διαφορετικες ευρωπαϊκες χωρες, στην Ελλαδα και στην Τσεχια. 


Πραγματικά θα τρίβετε τα μάτια σας! Από μόνη της η εικόνα των δυο εγγράφων των προσωρινών διαταγών ανάθεσης επιμέλειας παιδιού, σε εκπλήσσει! Και που να διαβάσετε και το περιεχόμενο της κάθε μιας!



Στην πρώτη φώτο, που αλιεύσαμε από το δικηγορικό γραφείο Σπυρίδων Αδάμ (http://spyridonadamnet.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html#axzz3CcFLWsrl) είναι το κείμενο της Προσωρινής Διαταγής ανάθεσης (αποκλειστικής) επιμέλειας ανηλίκων τέκνων στον πατέρα και μετοίκησης της συζύγου από την συζυγική εστία, που εξέδωσε γυναίκα δικαστής στην Ελλάδα και κατά το πλείστο έτσι μοιάζουν όλες οι προσωρινές διαταγές στην Ελλάδα.


αναθεση επιμελειας

Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να σας γράψουμε αναλυτικά το περιεχόμενο της παραπάνω φώτο...όποιος μπορεί... ας το καταλάβει από μόνος του! 

Η δεύτερη φώτο αφορά την προσωρινή διαταγή ανάθεσης ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, που εξέδωσε πάλι γυναίκα και δικαστής αλλά....αυτή την φορά στην Τσεχία.


Καταρχήν, η εικόνα του εγγράφου..."μιλάει" από μόνη της!

αναθεση κοινης επιμελειας


αναθεση κοινης επιμελειας
http://www.unie-otcu.cz/


Όπως μπορείτε και από μόνοι σας να διακρίνετε, η παραπάνω προσωρινή διαταγή αποτελείται από τέσσερις (4) σελίδες (αναγράφεται ο αριθμός 4 στην τελευταία φώτο), καθαρογραμμένες, ευανάγνωστες και εκτυπωμένες.

Τεράστια διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό υπάρχει η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ για τα παιδιά των διαζυγίων ανεξαρτήτως της απόστασης των κατοικιών των γονέων. Κάτι το οποίο στην Ελλάδα ούτε που θέλουν να το ακούσουν!
Επίσης υπάρχει πλήρη διευκρίνιση και αιτιολόγηση που προέκυψε κατόπιν έρευνας του δικαστηρίου, κι όχι κατά την εύκολη λύση του "είθισται" η επιμέλεια του παιδιού στην μητέρα, που εφαρμόζει σχεδόν σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις η Ελληνική Δικαιοσύνη!

Θα σας αναφέρουμε περιληπτικά τα σημαντικότερα, τι διέταξε η κυρία δικαστής στην προσωρινή διαταγή της για την ανάθεση της ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.


Προσωρινή Διάταξη: 

Ο μικρός Anthony .... θα μεταφέρεται στην επιμέλεια του πατέρα από την Κυριακή στις 18:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. της επόμενης Κυριακής, για όλη την εβδομάδα, και στην επιμέλεια της μητέρας από την επόμενη Κυριακή 6:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. της Κυριακής, για την επόμενη εβδομάδα. 

Η μεταφορά του ανηλίκου θα γίνεται πάντα από τον τόπο όπου ο ανήλικος τελειώνει την παραμονή του και θα γίνεται από τον γονέα που την Κυριακή εκείνη αρχίζει η εβδομάδα της επιμέλειας του. 

Ο πατέρας σε αυτήν την περίπτωση ανέφερε στην αίτηση του για την έκδοση προσωρινής διαταγής, ότι λόγω της μακροπρόθεσμης κλιμάκωσης, από την αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά της μητέρας, η οποία κορυφώθηκε σε μια πλήρη άρνηση της επαφής (επικοινωνίας) μεταξύ πατέρα και γιου. 
Η μητέρα αρνήθηκε την από κοινού επιμέλεια με την αιτιολογία ότι, αυτή δεν είναι κατάλληλη για το γιο της.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν ήταν σε θέση να τεκμηριωθεί με πραγματικά επιχειρήματα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι οικογενειακές και κοινωνικές συνθήκες για την ανατροφή του παιδιού είναι πολύ καλές και στους δύο γονείς και το παιδί έχει έντονη συναισθηματική σχέση και με τους δύο.

Το Δικαστήριο ωστόσο έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι η μητέρα και το παιδί αλλάξανε τόπο διαμονής, εκατόν σαράντα (140) χιλιόμετρα μακριά, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα. 

Το Δικαστήριο αποκλείει την τυχόν μελλοντική προσφυγή της μητέρας ως απαράδεκτη και μη αποδεκτή. 

Οι ανησυχίες του πατέρα, ότι η συμπεριφορά της μητέρας στο μέλλον μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σχέση του με το γιο του, το δικαστήριο τις έκρινε ως απολύτως δικαιολογημένες. 

Το Δικαστήριο τόνισε ότι, με αυτούς τους όρους της μητέρας, θα υποφέρει κυρίως το παιδί. 

Σχετικά με τα χρήματα της διατροφής του παιδιού, το δικαστήριο δεν τα συζήτησε καθόλου διότι δεν τα θεωρεί ως πρωτεύων θέμα.


Κι εκει δικαστες...κι εδω δικαστες... 
Κι εκει διαζυγια...κι εδω διαζυγια... 
Κι εκει επιμελεια παιδιου...κι εδω...

Με αυτά τα κριτήρια, με την πλήρη έρευνα του οικογενειακού περιβάλλοντος και την πλήρη αιτιολόγηση εκδίδουν καθαρογραμμένες, ευανάγνωστες, όχι "του ποδαριού", προσωρινές διαταγές ανάθεσης επιμέλειας παιδιών, έχοντας ως ΥΠΕΡΤΑΤΟ για το συμφερον του παιδιου, σέβονται τις Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις, τα Δικαιώματα του Παιδιού και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  κρίνουν όσο το δυνατόν περισσότερη ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ του παιδιού και με τους δυο γονείς του.
Το "ως είθισται" και το "για ψυχολογικούς λόγους" της προτίμησης για την επιμέλεια στις μητέρες, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματικότητα της εποχής, ούτε στην Ισότητα των Φύλων και την Ισότητα των Γονέων. 

Η ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ και η ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει το παιδί την ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS