Θελετε μια φιλοδοξη κορη; Τοτε οι μπαμπαδες πρεπει να βοηθουν στο σπιτι

Οι μπαμπαδες που βοηθουν στις δουλειες του σπιτιου, κανουν τις κορες φιλοδοξες.


μπαμπαδες

Οι μπαμπάδες που θέλουν τις κόρες τους να έχουν ένα υψηλότερο επίπεδο σταδιοδρομίας θα πρέπει να συμμετέχουν πιο συχνά στις δουλειές του σπιτιού.



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι κάνει ένα κορίτσι φιλόδοξο; Η απάντηση θα σας εκπλήξει. Δεν είναι τα ισχυρά πρότυπα, ή η εκπαίδευση σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, ή μια δυναμική εργαζόμενη μητέρα που είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρείας.

Αυτό που κάνει την κόρη σας να προσπαθεί για να γίνει κάτι σπουδαίο είναι βλέποντας τον μπαμπά της να κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι μπαμπάδες που θέλουν τις κόρες τους να έχουν ένα υψηλότερο επίπεδο σταδιοδρομίας θα πρέπει να συμμετέχουν πιο συχνά στις δουλειές του σπιτιού.


Μια ομάδα ψυχολόγων στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια διαπίστωσαν ότι όταν οι μπαμπάδες εκτελούν ένα μεγαλύτερο μέρος από τις παραδοσιακά γυναικείες δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα, η καθαριότητα και τη φροντίδα των παιδιών σχολικής ηλικίας, οι κόρες τους είναι λιγότερο πιθανό να πουν ότι θέλουν να ακολουθήσουν το στερεότυπο μιας γυναικείας καριέρας όπως είναι η νοσηλευτική, η διδασκαλία ή να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά.

Στην πραγματικότητα, η κόρη είναι πολύ πιο πιθανό να ακολουθήσει μια ουδέτερη από άποψη φύλου επαγγελματική σταδιοδρομία, όπως το να γίνει γιατρός, δικηγόρος ή επιστήμονας.

Η Alyssa Croft, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της British Columbia, δήλωσε ότι η μελέτη πρότεινε «τα κορίτσια μεγαλώνουν με ευρύτερους στόχους σταδιοδρομίας σε νοικοκυριά όπου τα καθήκοντα μοιράζονται πιο δίκαια από τους γονείς».

Θα υπέθετε κανείς ότι το να δει μια κόρη τη μητέρα να επιτυγχάνει στην καριέρα της, θα άναβε τις φιλοδοξίες μιας κόρης, αλλά προφανώς είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, αν βλέπει τον πατέρα της με μια πετσέτα κουζίνας.

Είναι πολύ καλό για έναν πατέρα να πει στην κόρη του ότι πιστεύει στην ισότητα των φύλων, αλλά προφανώς βλέποντας τον να επιλαμβάνεται του θέματος είναι ένα πολύ πιο ισχυρό μάθημα.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι, ότι τα αγόρια έτειναν να επιλέγουν τις στερεοτυπικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες, ανεξάρτητα από το ρόλο του πατέρα τους στο σπίτι.

Η μελέτη διεξήχθη σε 326 παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών και στους γονείς τους. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS