Να παραμείνω φίλος με την πρωην μετα το διαζυγιο;

Διαζυγιο, να παραμεινω φιλος με την πρωην;


διαζυγιο

Φίλοι μεταξύ των πρώην συζύγων, που σου έκανε την ζωή μαρτύριο, δεν παίζει.



Αυτή την ερώτηση μου την κάνουν συνέχεια, κι αυθόρμητα τους απαντάω με μια άλλη ερώτηση: Γιατί να παραμείνεις φίλος με την πρώην σου; Δεν χόρτασες από την «φιλία» της τόσα χρόνια; 

Grow up man! αφού η τύπισσα σου φερόταν άσχημα, σε κορόιδεψε με όποιο τρόπο ήξερε ή επινόησε, δεν σε σεβάστηκε, σου μιλούσε άσχημα και σε άφηνε νηστικό, το σπίτι σας έζεχνε από την βρώμα, είχες τις αποδείξεις ότι σε κεράτωνε, και μέσα σε όλα αυτά έπρεπε να φορτώνεσαι και τα πεθερικά σου να στο παίζουνε αφεντικά με τα δικά σου τα λεφτά. Δε σε αγάπησε, δεν σε υπολόγισε, σε εκμεταλλεύτηκαν όλοι τους οικογενειακώς, λες τώρα να μεταμορφωθεί σε φίλη που σε νοιάζεται και σε εκτιμάει; Με την ίδια λογική, αν εσύ της έκανες όλα τα παραπάνω, αντί να τρέχεις σαν το μ@λακ@ στην δουλειά για να μην της λείψει τίποτα, στην καλύτερη θα σου είχε κάψει το αυτοκίνητο, κι όχι τίποτα άλλο...αλλά ακόμα δεν το έχεις ξεπληρώσει.

Φίλοι μεταξύ των πρώην συζύγων, που σου έκανε την ζωή μαρτύριο, δεν παίζει. 


Κι αν παίξει, είναι μόνο για καμιά ξεπέτα, για να φύγουν τα χοντρά. Φιλία, εκτίμηση, κατανόηση, αγάπη, συνεννόηση, ειλικρίνεια θα έπαιζε αν σηκώνατε μαζί τον ίδιο ζυγό, εξ ου και το σύζυγοι. Αλλά ρε αδερφέ μου, δεν κουράστηκες να σηκώνεις όλο αυτό το καιρό τον ζυγό μόνος σου και να σέρνεις και το κάρο με με τα πεθερικά σου; 

Κακά τα ψέμματα, φίλος με την πρώην σου δεν γίνεσαι, είσαι πολύ τυχερός που δεν έκανες και παιδί μαζί της, τότε θα είχες δει και τα ραδίκια ανάποδα! Ok, νόμιζες ότι ήτανε καλή, την ερωτεύτηκες, την στεφανώθηκες και μετά φορτώθηκες και όλο της το σόι, μα καλά τόσες ταινίες στην τηλεόραση τίποτα δεν έμαθες; 

Ήθελες αυτήν για να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, να δημιουργήσεις οικογένεια, και σου μεταμορφώθηκε μετά το στεφάνι σε διαβολογυναίκα, πως να γίνεις φίλος μετά το διαζύγιο με έναν τέτοιο άνθρωπο;

Επίσης, δεν γίνεσαι φίλος με την πρώην που σου έψησε το ψάρι στα χείλη και σου έκανε την ζωή οδηγό επιβίωσης του National Geographic. Αφού το είδες, ένα αυγό δεν μπορούσε να βράσει ... από τις χιλιάδες παραγγελίες που έκανε, τα φαστφουντάδικα και οι πιτσαρίες της γειτονιάς σου είναι έτοιμα να μπούνε στην Wall Street, αν δεν έχουν μπει ήδη.

Εντάξει, η τύπισσα ήταν τελείως άχρηστη σαν τα junk food που σε τάιζε, μέσα στον μεγάλο έρωτά σου το έκανες γαργάρα, αλλά όταν συνήλθες σε χτύπησε κατακούτελα η διαπίστωση, τι την θες για φίλη, παλικάρι μου; Ο έρωτας συγχωρεί τους μ@λ@κες, η φιλία ποτέ.  

«Οι φιλίες μείνανε στα παραμύθια», πολύ σοφά λέει το λαϊκό άσμα. 


Γιατί, η «φίλη» σαν φίλη, θα σου πει και τα γκομενικά της, θα σου ζητήσει και την γνώμη σου, θα σου γνωρίσει και τον λεγάμενο. Όχι μην μπεις σε αυτή την περιπέτεια, ότι την ξεπέρασες και τώρα είστε δυο καλοί φίλοι. Αν εσύ όμως κάνεις τον φίλο για να την έχεις από κοντά, ελπίζοντας πως μια νύχτα θα ξαναβρεθείτε μαζί, τότε δεν σου φταίει ούτε αυτή, ούτε ο γκόμενος της, η φαντασία σου τα φταίει. Στο κάτω κάτω της γραφής σιγά το κελεπούρι, ξαναζεσταμένη σούπα δεν τρώγεται.

Θα ξαναερωτευτείς. Δεν χάθηκε η πόλη για βελόνι. Να ξέρεις ότι ποτέ δεν χτυπιόμαστε για τον έρωτα που χάσαμε, θα πρέπει να χαιρόμαστε που ευτυχώς που τον χάσαμε γιατί άνοιξε τον δρόμο για τα πραγματικά WOW !! στην ζωή μας. Θα δεις με τον καιρό, θα γίνεις ξανά μεγαλόκαρδος και γενναιόδωρος (το χάρισμα αυτό δεν χάνεται) μέχρι και με την από πάνω που πλένει το μπαλκόνι κάθε φορά που βγαίνεις για τσιγάρο, απλά θα είσαι πιο επιφυλακτικός.

Όταν θα έχει περάσει πολύς πολύς καιρός. Ο χρόνος έχει την καταπληκτική ιδιότητα να ξεκαθαρίζει τις καταστάσεις κι όσο περνάει και καταλαβαίνεις το πόσο ευτυχισμένος θα είσαι με μια άλλη γυναίκα που ήταν πραγματικά φτιαγμένη για εσένα, και την θες στη ζωή σου, τότε θα σταυροκοπιέσαι που δεν μείνατε φίλοι με την πρώην.

Φίλος με την πρώην, λοιπόν;


Όχι !!! Ας την πλέον να σε βλέπει με το καινούριο σου σπορ αυτοκίνητο (κατά προτίμηση cabrio) που θα έχεις αγοράσει από τα χρήματα που θα σου περισσεύουν αφού πλέον θα τα ξοδεύεις μόνο για εσένα. Δεν νομίζεις ότι είναι πιο καλά να σε βλέπει να περνάς αγκαζέ με το καινούριο σου αμόρε από μπροστά της ενώ πίνει τον καφέ με τις ίδιες ξινισμένες φίλες της; Στείλτες όλες μαζί για ψυχανάλυση! Να ακούει το όνομά σου και να της πέφτει το καλαμάκι από το στόμα. 

Στο κάτω κάτω αγόρι μου, γίνε φίλος με τους πρώην και νυν συναδέλφους, με παλιούς συμμαθητές, με τις κοπέλες από το γυμναστήριο, με ανθρώπους που γνωρίζεις κλπ κλπ. Στην τελική παλικάρι μου θα πρέπει να ξέρεις ότι οι άνδρες εκεί που φτύνουν δεν πατάνε, αυτό είναι κανόνας, κι αν δεν τον ήξερες, ήρθε η ώρα να τον μάθεις.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS