Μπαμπας σε χηρεια παλευει να ζησει με 360 ευρω το μηνα. Που πάνε οι φοροι μας; για τους μονογονεις οπως οριζει ο νομος

Νεφροπαθής πατέρας χήρος παλεύει να ζήσει με 360 ευρώ το μήνα.


μονογονεις
ορισμος μονογονεις


Αναρωτιέται κάποιος, από τους φόρους μας γιατί δεν έφτασαν τα ευρώ για τους μονογονεις (χηρους, χηρες, γονείς που κηρύχθηκαν σε αφάνεια) ;;
Γιατί στραγγίζουν ακόμα και αυτούς που χρήζουν πραγματικά βοήθειας;;



Του έκοψαν τη σύνταξη από τον Αύγουστο του 2012 και βρίσκεται σε αναμονή για εξεταστεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας.


Στο 95% προσδιορίζεται η αναπηρία του Α. Γουναρόπουλου αφού εκτός από ανεπάρκεια στα νεφρά, αντιμετωπίζει και πρόβλημα στην καρδιά του. Με δάκρυα στα μάτια και παράπονο στα χείλη ρωτά γιατί η πολιτεία του στερεί το δικαίωμα στη ζωή. 

Αυτό που ζητά είναι να παλέψει για την οικογένεια του, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο λόγος για τον 48χρονο σήμερα, Αλέξη Γουναρόπουλο, χήρο και πατέρα δύο παιδιών, ενός φοιτητή και ενός 8χρονου μαθητή δημοτικού.


Ο κ. Γουναρόπουλος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει μέσα από τις σελίδες του «Χρόνου Κομοτηνής», γιατί όπως καταγγέλλει του έκοψαν τη σύνταξη που λάμβανε και αυτή τη στιγμή επιβιώνει με το πενιχρό εισόδημα των 720 ευρώ που λαμβάνει κάθε δίμηνο. Όλα αυτά ενώ έχει νευροπάθεια και είναι αναγκασμένος να κάνει αιμοκάθαρση από το 2005 και παράλληλα καρδιοπαθής, αφού το 2008 υποβλήθηκε σε επέμβαση μπαϊπάς. 

Το πρόβλημα ξεκίνησε το περασμένο χρόνο όταν κλήθηκε να περάσει εκ νέου από επιτροπή για την πιστοποίηση της αναπηρίας του. Το ειδοποιητήριο, το έλαβε όπως λέει στις 16 Ιανουαρίου του 2012 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους κλήθηκε να εξεταστεί από το ΚΕΠΑ, το γνωστό Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. 

Μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 ζούσε με μία σύνταξη των 920 ευρώ και ένα προνοιακό επίδομα των 720 που λάμβανε κάθε δίμηνο για τη νευροπάθεια του. Από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει, έχει καταργηθεί η σύνταξη του, «επειδή έχει λήξει και είναι σε αναμονή ώστε να εξεταστεί από το ΚΕΠΑ». Οι μήνες περνούν, τα προβλήματα υγείας εξακολουθούν και η πολιτεία αδρανεί. Όλο αυτό το διάστημα, όπως λέει, παρακαλάει ώστε να εξεταστεί από την Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ωστόσο παραμένει σε λίστα αναμονής όπως και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι. «Δεν είμαι μοναδικός, είμαι όμως 48χρονών, δε μπορώ να ζω με δανεικά και με 10 ευρώ στην τσέπη», λέει με παράπονο. 


Πηγη: newsbomb.gr/prionokordela

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS