Η 25η Απριλίου Ημέρα Ενάντια στην ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ


 Ημέρα Ενάντια στην ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ η 25η Απριλίου


goniki apoksenosi


Ημερα ευαισθητοποιησης για την γονικη αποξενωση



Η 25η Απριλίου έχει επιλεγεί ως η Ημέρα Ενάντια στην Γονική Αποξένωση (Parental Alienation Awareness Day, PAAD), κι αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη γονική αποξένωση. 

Η ιδέα εισήχθη στον Καναδά από τον Sarvy Emo στα τέλη του 2005, με αρχική ημερομηνία να είναι η 28η Μαρτίου. Αυτό άλλαξε μετά την έναρξη της εκστρατείας για λόγους μάρκετινγκ και τέθηκε σε εφαρμογή το 2006.

Το 2011, οι Βερμούδες, δεκαεπτά πολιτείες των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Μέιν, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κεντάκι, Μοντάνα, Νεμπράσκα, Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Γεωργία, Μεριλαντ, Μισισίπι, Δυτική Βιρτζίνια, Οκλαχόμα) και πολλές Καναδικές πόλεις αναγνωρίζουν επισήμως την 25η Απριλίου, ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Γονική Αποξένωση.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΟΝΙΚΗ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ;


Η Γονική Αλλοτρίωση ή και Γονική Αποξένωση, είναι μια εχθρική επιθετική συμπεριφορά από έναν γονέα ή έναν ενήλικο που τον εμπιστεύεται ένα παιδί, όπως μια γιαγιά, η μητέρα, η θεία, ο θείος, κλπ., είτε συνειδητή ή ασυνείδητη, που θα μπορούσε να δημιουργήσει την αποξένωση στις σχέσεις μεταξύ ενός παιδιού και γονέα.

Η Γονική αποξένωση, μπορεί να είναι ήπια και προσωρινή ή ακραία και συνεχή. Οι περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν, ότι η αποξένωση του παιδιού από τον γονέα είναι επιβλαβής για τη συναισθηματική και ψυχική υγεία του παιδιού. Επικίνδυνη, βασανιστική, η συνεχή Γονική Αποξένωση μπορεί να προκαλέσει τρομερή ψυχολογική βλάβη στα παιδιά που εκτείνεται και μετά την ενηλικίωση τους.


Η Γονική Αποξένωση είναι Παιδική Κακοποίηση και Συναισθηματική Κακοποίηση


Η Γονική Αποξένωση είναι η πράξη του γονέα να καθοδηγήσει / πείσει τα παιδιά να "ξεφύγουν" από τον άλλο γονέα, μέσω της πλύσης εγκεφάλου των παιδιών ώστε να σκέπτονται άσχημα για τον στοχοποιημένο γονέα, συχνά στο σημείο να αρνούνται να έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί του ή να περνούν ελάχιστο χρόνο με τον εν λόγω γονέα, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν μόνο τα λόγια του αποξενωτή γονέα, αλλά πείθονται επίσης με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύουν ότι είναι τα ίδια που έχουν πάρει την απόφαση ότι δεν τους αγαπούν ή ότι δεν θέλουν να δουν τον άλλο γονέα.

Μερικά παραδείγματα και πτυχές της συμπεριφοράς των γονέων που προκαλούν την Γονική Αποξένωση από προσωπικές εμπειρίες σε συνδυασμό με τις απόψεις των ειδικών θα τις βρείτε στο παρακάτω άρθρο "Τι είναι η Γονική Αποξένωση;"


mpampas

Γονική Αποξένωση εναντίον του Συνδρόμου Γονικής Αλλοτρίωσης


Η Γονική Αλλοτρίωση / Αποξένωση δεν πρέπει να συγχέεται με το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης (PAS), το πρώτο είναι πράξη και το άλλο είναι το αποτέλεσμα.

Η Γονική Αποξένωση επικεντρώνεται στη συμπεριφορά των γονέων, όπως αντιτάσσεται στις καταστάσεις των αποξενωμένων παιδιών, το οποίο και καλείται Σύνδρομο Γονικής αλλοτρίωσης ή Αποξένωσης (Parental Alienation Syndrome, PAS).

Ο Richard Gardner ορίζει το Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης ως «Διαταραχή, στην οποία τα παιδιά ασχολούνται με τον να υποτιμούν και να επικρίνουν τον ένα γονέα - που είναι αδικαιολόγητο ή και υπερβολικό».

Η Γονική Αποξένωση είναι επιζήμια για τα παιδιά, πάντα απορρίπτουν τον ένα γονέα. Είναι σημαντικό να αναγνωριστεί διεθνώς και να σταματήσουμε τις επιβλαβείς συμπεριφορές των ενηλίκων πριν αναπτυχθούν οποιαδήποτε «συμπτώματα» στο παιδί, και πριν αυτή η συμπεριφορά κλιμακωθεί σε Γονική Απαγωγή ή σε Γονικό Έγκλημα.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS