Δικογραφία σε βάρος 35χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο


Στα χέρια της αστυνομίας 35χρονος που συνομιλούσε και αντάλασσε ροζ φωτογραφίες-βίντεο με ανήλικη


astynomia


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.



Όπως προέκυψε ο 35χρονος διατηρούσε επικοινωνία με ανήλικη κοπέλα, αρχικά μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου και στη συνέχεια ανταλλάσοντας ηλεκτρονικά μηνύματα και μιλώντας τηλεφωνικά μαζί της. Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, εκμεταλλευόμενος την απειρία της, την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο ιδίου περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου. Ακολούθησε έρευνα, χθες, στο σπίτι του στη Μητιλήνη, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία κάρτα sim κινητού τηλεφώνου και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα αντικείμενα, διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχτηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ αυτού και της ανήλικης ενώ βρέθηκε και ο αριθμός τηλεφώνου της, αποθηκευμένος στο κινητό τηλέφωνό του. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Η δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461, στέλνοντας e – mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Πηγή: toxwni.gr

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS