Δέκα λόγοι που τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα δικό τους κατοικίδιο


Δέκα Λόγοι που τα παιδιά σας πρέπει να έχουν δικό τους ένα κατοικίδιο ζώο 


paidia kai pets

Είναι καλό για τα παιδιά να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα; 



Υπάρχουν πολλοί θετικοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κατοικίδια ζώα. Όχι μόνο επειδή τα κατοικίδια ζώα διδάσκουν στα παιδιά πολλές δεξιότητες της ζωής, είναι επίσης και υπέροχοι φίλοι. 

Διαβάστε δέκα λόγους για τους οποίους το παιδί σας θα πρέπει να έχει ένα κατοικίδιο ζώο. 


1. Ευθύνη 

Τα παιδιά με τα κατοικίδια ζώα, αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης και της φροντίδας για τους άλλους, από νωρίς στη ζωή τους. Τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται φροντίδα και προσοχή όλη την ώρα. Εξαρτώνται από τους ανθρώπους, για να τραφούν, να τα ψυχαγωγήσουν και να τα εξασκήσουν. Τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στο μεγάλωμα κατοικίδιων ζώων, μαθαίνουν από νωρίς πώς να δείχνουν κατανόηση και συμπόνοια. Μαθαίνοντας πώς να είναι υπεύθυνα για ένα άλλο πλάσμα, επιτρέπει στους νέους να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους επίσης. 

Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τα κατοικίδια ζώα, σταδιακά, δίνοντας τους την ευθύνη με την πάροδο του χρόνου. Όταν τα παιδιά είναι μικρά μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς τους με το να γεμίσουν με τροφή και νερό τα κύπελλα των κατοικίδιων. Καθώς μεγαλώνουν, η βοήθεια θα μπορεί να αυξηθεί σταδιακά.

2. Αυτοπεποίθηση 

Μαζί με την ευθύνη για ένα κατοικίδιο ζώο έρχεται και η οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης. Όταν τα παιδιά είναι επιτυχής στο μεγάλωμα των κατοικίδιων, αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. Αυτό αυξάνει την αυτοεκτίμηση και τους μεταφέρει έναν αέρα σιγουριάς. Είναι, κατά μία έννοια, υπερήφανα για τα επιτεύγματά τους. 

3. Λιγότερο επιρρεπείς σε Αλλεργίες και στο Ασθμα 

Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα είναι λιγότερο επιρρεπείς στο να αναπτύξουν αλλεργίες και άσθμα. Όταν εκτεθούν σε κατοικίδια ζώα και σε άλλα αλλεργιογόνα πριν από την ηλικία του ενός έτους, τα παιδιά έχουν την τάση να αναπτύσσουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο Clinical και Experimental Allergy αναφέρουν ότι τα αγόρια που μεγάλωσαν εσωτερικά με κατοικίδια ζώα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρές αλλεργίες αργότερα στη ζωή. 

paidia kai pets

4. Άσκηση και Παιχνίδι 

Τα κατοικίδια ζώα, κυρίως τα σκυλιά, χρειάζονται άσκηση και παιχνίδι. Οι δραστηριότητες που τα παιδιά συμμετέχουν με τα κατοικίδια ζώα τους είναι συνήθως φυσική άσκηση. Αυτό επιτρέπει στα αγόρια και στα κορίτσια να μείνουν σε φόρμα. Σε γενικές γραμμές, οι οικογένειες περνούν περισσότερο χρόνο έξω όταν έχουν κατοικίδια ζώα. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας είναι καλός για όλους. Μαθαίνοντας για την ανάγκη άσκησης των κατοικίδιων ζώων για να παραμείνουν υγιείς, βοηθά τα παιδιά να εφαρμόζουν τις ίδιες έννοιες για τη δική τους ευημερία. 

5. Ηρεμία 

Τα κατοικίδια έχουν την τάση να φέρουν μια αίσθηση ηρεμίας για τα παιδιά. Μερικά παιδιά είναι πιο ήρεμα όταν έχουν γύρω τους κατοικίδια ζώα παρά άλλους ανθρώπους. Όπως οι ενήλικες, τα παιδιά στρέφονται προς τα κατοικίδια ζώα τους όταν αισθάνονται θλίψη, θυμό ή όταν είναι αναστατωμένα. Ως δια μαγείας, τα κατοικίδια ζώα θα φέρουν την ειρήνη και την ηρεμία σ' αυτή την κατάσταση και θα την παρέχουν στους ανθρώπους με την άνευ όρων αγάπη. 

6. Ανακούφιση από το Στρες 

Προς την ίδια κατεύθυνση της διατήρησης της ηρεμίας των παιδιών, τα σκυλιά δίνουν επίσης μεγάλη ανακούφιση σχετικά με το στρες. Το να έχεις ένα σκύλο μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτικό για όλη την οικογένεια. Απλά αγκαλιάζοντας το με την οικογένεια, ένας σκύλος μπορεί να επιφέρει μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας για τα παιδιά και στην υπόλοιπη οικογένεια. Συχνά, οι άνθρωποι στρέφονται προς τα σκυλιά τους για να νιώσουν άνεση. Τα σκυλιά είναι καλοί ακροατές και ποτέ δεν αντιμιλάνε. Ποτέ δεν προσπαθούν να δώσουν συμβουλές, όταν δεν είναι επιθυμητό. Είναι απλά εκεί ως ηρεμιστικές επιρροές, για τους ανθρώπους που είναι ταραγμένοι από εξωτερικούς παράγοντες. 

Αν και οι γάτες δεν είναι τόσο συμπονετικές, ως κατοικίδια ζώα, μπορούν ακόμα να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το υπερβολικό άγχος. Οι γάτες είναι σαν μαλακά παλτά, κι όταν τις έχουμε αγκαλιά το γουργουρητό τους μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες τους να έχουν μια αίσθηση ηρεμίας. 

paidia kai pets

7. Βελτιώνονται στην Ανάγνωση 

Πολλά παιδιά νιώθουν άνετα στο να διαβάζουν μεγαλοφώνως στα κατοικίδια ζώα, από ότι σε άλλους ανθρώπους. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή τα κατοικίδια ζώα δεν κρίνουν - τα κατοικίδια ζώα δεν διορθώνουν τα παιδιά και δεν τους λένε να τους ξαναδιαβάσουν. Η κατώτατη γραμμή για τη βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης είναι να την εξασκήσουν κατ' επανάληψη. Τα περισσότερα παιδιά που ασκούνται στην ανάγνωση, τόσο καλύτερα γίνονται σε αυτή. Στις μικρότερες ηλικίες, είναι καλύτερο για τα παιδιά να διαβάζουν δυνατά, έτσι ώστε να μπορούν να ακούσουν. 

Όταν τα κατοικίδια ζώα χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα παιδιά να διαβάζουν, στηρίζουν ουσιαστικά τη βελτίωση της άνεσης. Τα παιδιά που έχουν πρακτική εμπειρία κατά την ανάγνωση με τα κατοικίδια ζώα, τα βοηθά να γίνουν άπταιστοι αναγνώστες, με αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση του τι διαβάζουν. 

paidia kai pets

8. Μαθαίνουν για τις Συνέπειες 

Η φροντίδα για τα κατοικίδια ζώα μπορεί να διδάξει τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό για τις επιπτώσεις. Όταν τα κατοικίδια ζώα δεν φροντίζονται σωστά, τα αποτελέσματα είναι πραγματικό και εύκολο για τα παιδιά να κατανοήσουν. Αν τα ψάρια δεν τρέφονται, θα πεθάνουν. Αν τα σκυλιά δεν ασκούνται, θα είναι ταραγμένα. Όταν οι γάτες αγνοούνται, θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση και θα κάνουν κάποια ζημιά. Εάν το κλουβί ενός χάμστερ δεν καθαριστεί, θα αρχίσει πραγματικά να μυρίζει άσχημα. 

9. Μαθαίνουν τη Δέσμευση 

Μεγαλώνοντας με ένα κατοικίδιο ζώο είναι μια τεράστια δέσμευση από την πλευρά του ανθρώπου. Τα κατοικίδια δεν είναι πράγματα που τα παιδιά μπορούν απλά να τα βάλουν στο ράφι, όταν είναι κουρασμένα από τη φροντίδα τους. Θα πρέπει να τρέφονται, να καθαρίζονται, να ασκούνται, να παίζουν, και να νιώθουν αγάπη κάθε μέρα. Έχοντας ένα κατοικίδιο ζώο είναι μια συνολική δέσμευση και δεν μπορεί ποτέ να αντιμετωπίζεται ως μια εργασία μερικής απασχόλησης. Αυτό διδάσκει τα παιδιά να δεσμεύονται και να ακολουθούν κατευθείαν αυτή την εργασία. 

10. Πειθαρχία 

Όταν μεγαλώνουν με ένα κατοικίδιο ζώο, τα παιδιά μαθαίνουν πολλά για την πειθαρχία. Όταν έχουν ένα σκυλί στο σπίτι, το μαθαίνουν, το εκπαιδεύουν πώς να ακούσει. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι έχοντας ένα σκυλί βοηθά τα παιδιά να μάθουν για την πειθαρχία. 



Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά επωφελούνται από την ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων. Υπάρχουν πολλές δεξιότητες της ζωής που μαθαίνουν ως αποτέλεσμα της φροντίδας για ένα άλλο πλάσμα, για τη δέσμευση και για την ευθύνη. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα παιδιά θα είναι σε θέση να μοιραστούν την παιδική τους ηλικία έχοντας αυτόματα καλύτερους φίλους.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS