Ελλάδα: Χιλιάδες Παραβιάσεις Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας


Χιλιάδες οι Παραβιάσεις Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας στην Ελλάδα


GONIS

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών που επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα υπερβαίνει τις 15.000 ετησίως !!


Οι Χιλιάδες Παραβιάσεις


Να σημειώσουμε ως ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ: Άλλες τόσες Δεκάδες Χιλιάδες ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας Γονέα - Τέκνου ΔΕΝ καταγράφονται στην Ελλάδα, είτε από την αναλγησία της γραφειοκρατίας των Αστυνομικών Αρχών είτε από την πρόθεση του Γονέα (που του παραβιάζουν το δικαίωμα επικοινωνίας), για να μην δημιουργηθούν ψυχοτραυματικές εμπειρίες στο παιδί, είτε επειδή ο Γονέας θα εμπλακεί σε περισσότερες δικαστικές διαμάχες χωρίς αποτέλεσμα. 

Άλλωστε πως μπορεί να βρει το δίκιο του ένας Γονέας, απέναντι σε ένα χοντρό-σκληρόπετσο σύστημα Δικαιοσύνης;   


Ελλάδα: Χιλιάδες Παραβιάσεις Δικαστικών Αποφάσεων Επικοινωνίας Γονέα - Τέκνου


Στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών και των εθελοντικών δράσεων μας για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και κατόπιν του από 17 Οκτωβρίου 2013 σχετικού αιτήματος μας προς ΓΑΔΑ Δ/νση Άμεσης Δράσης λάβαμε την από 8 Ιανουαρίου 2014 απάντηση της ΓΑΔΑ ότι τα περιστατικά παραβιάσεων δικαστικών αποφάσεων επικοινωνίας που επιλήφθηκε η Άμεση Δράση (100) για την Αττική μόνο , ήταν 179 το μήνα Νοέμβριο 2013 και 193 το Δεκέμβριο 2013(κάντε κλικ στα υπογραμμισμένα για να δείτε την απάντηση) υπολογίζεται δε ότι ο αριθμός των περιστατικών που επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ετησίως.

Μετά τις διαπιστώσεις αυτές άμεσα καταθέσαμε το από 25 Ιανουαρίου 2014 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΜΑΣ προς τους προϊστάμενους των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, σε αρμόδιες αρχές καθώς και την από 12 Φεβρουαρίου 2014 αίτηση μας προς τον Συνήγορο του Παιδιού με το οποίο προτείναμε

Α. Το θεσμό του «Κοινωνικού Συμπαραστάτη του Παιδιού» δηλαδή ενός προσώπου του κοινωνικού περιβάλλοντος των γονέων κοινής αποδοχής, το οποίο θα ορίζεται από τη δικαστική απόφαση περί επιμέλειας – επικοινωνίας και θα συνδράμει τους γονείς στην άσκηση της επιμέλειας και στην επικοινωνία

Β. Την σύσταση σώματος «δικαστικού επιμελητή οικογενειακού δικαίου» δηλαδή ελευθέρων επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, οικογενειακών θεραπευτών, με αρμοδιότητα την διευκόλυνση και εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την επιμέλεια και την επικοινωνία.

Η απάντηση του Συνηγόρου του Παιδιού 


Ο Συνήγορος του Παιδιού, ανεξάρτητη αρχή που στελεχώνεται από έμπειρους ειδικούς, έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία όλα αυτά τα χρόνια σε ότι αφορά το παιδί και τα δικαιώματα του καθώς και την προστασία της οικογένειας, απάντησε στο ΓΟΝ.ΙΣ με την από 19-2-2013 επιστολή στην οποία χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσες τις παραπάνω προτάσεις μας που διατυπώθηκαν αναλυτικά στο υπόμνημά μας και ενημερώνει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρόσφατα έκανε γνωστή την πρόθεση αναμόρφωσης της λειτουργίας των οικογενειακών τμημάτων των δικαστηρίων και πλαισιώσεως αυτών από αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες. (κάντε κλικ στα υπογραμμισμένα για να δείτε την απάντηση)

Ο ΓΟΝ.ΙΣ είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Συνηγόρου του Παιδιού στις παραπάνω ενέργειες μας και πρόκειται να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας σχετικά με το θέμα.

Πηγή: ΓΟΝ.ΙΣ

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS