Τέλος οι σχολικές αργίες για τους μαθητές, από το Υπουργείο Παιδείας


Τέλος οι γνωστές σχολικές αργίες για τους μαθητές!


σχολικές αργίες

Το καλοκαίρι θα τελειώνει, για τους μαθητές στις 31 Αυγούστου και όχι στα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Περικοπές και στις διακοπές των Χριστουγέννων.


Νέα δεδομένα και ημερομηνίες θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αλλάζει η έναρξη της σχολικής χρονιάς και κόβονται δυο σχολικές αργίες.

Αλλαγή έναρξης και λήξης του έτους.


Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκέφτεται να αλλάξει την ημέρα έναρξης των σχολείων, και να την μεταφέρει 10 ημέρες νωρίτερα. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, όπως φαίνεται, θα χτυπά για τους μαθητές την 1η του Σεπτέμβρη, ενώ η σχολική χρονιά θα τελειώνει στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Μαθητές και καθηγητές θα έχουν πια όλες τις ημέρες του καλοκαιριού για να ξεκουραστούν.

Οι σκέψεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς δεν σταματούν μόνο στην έναρξη και στην λήξη του σχολικού έτους, αλλά και στην κατάργηση σχολικών αργιών.

Κόβονται και οι σχολικές αργίες.


Μέχρι σήμερα, στις 30 Ιανουαρίου, στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, (προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών), τα σχολεία παρέμεναν κλειστά και οι μαθητές γιόρταζαν τους Τρεις Ιεράρχες από το σπίτι. Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να έχει αποφασίσει να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών και οι μαθητές να κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους την προτελευταία ημέρα του Ιανουαρίου.

Και οι γιορτές των Χριστουγέννων, όμως, θα υποστούν περικοπές. 


Έτσι, τα μαθήματα θα αρχίζουν πια στις 7 Ιανουαρίου, στην γιορτή του Αϊ Γιαννιού, και όχι στις 8 του μηνός. Έτσι, τα σχολεία θα μένουν κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων.

Μετεξεταστέες θα μείνουν και οι τοπικές αργίες. 


Για παράδειγμα, ο υπουργός Παιδείας και οι συνάδελφοί του σκέφτονται να κόψουν την γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα, κατά την οποία οι Πατρινοί μαθητές είχαν αργία για να τιμήσουν τον πολιούχο Άγιο της πόλης τους.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά στο προσεχές διάστημα θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS