Είπε την πεθερά του τρεις φορές «οχιά» και τον έστειλε στο δικαστήριο


Είπε την πεθερά του τρεις φορές «οχιά»! Κάτι θα ήξερε ο κακόμοιρος!


η πεθερά

«Ο Θεός να σε φυλάει από κακούργα πεθερά»...όπως λέει και το λαϊκό άσμα!


Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αθώωσε έναν άνδρα 45 ετών από την Σικελία ο οποίος κατά την διάρκεια ενός καβγά είχε αποκαλέσει, και μάλιστα τρεις φορές, «οχιά» την πεθερά του.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο η χρήση της έκφρασης αυτής εν βρασμώ ψυχής δεν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά κολάσιμη. Έτσι, ανακλήθηκαν καταδίκες που είχαν επιβάλει στο πρόσωπο αυτό τόσο ένα πρωτοβάθμιο, όσο και ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο 45χρονος είχε αποκαλέσει «οχιά» την πεθερά του, ενώπιον αστυνομικών, όταν εκείνη κατέβηκε στο σπίτι του, από τον πάνω όροφο, επειδή τον άκουσε να διαπληκτίζεται με την κόρη του. Σύμφωνα με τους Ιταλούς ανώτατους δικαστές, ο Σικελός σύζυγος δεν είχε σκοπό την προσβολή της τιμής της πεθεράς του, αλλά για την έκφραση που χρησιμοποίησε έφταιγε η ένταση που προκάλεσε ο διαπληκτισμός και η συμπεριφορά της.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS