Αποφύγετε το διαζύγιο βλέποντας ταινίες μαζί με το ταίρι σας


Τα ζευγάρια μπορούν να αποφύγουν το διαζύγιο βλέποντας ταινίες μαζί


Αποφύγετε το διαζύγιο

Σχεδόν το ήμισυ των ζευγαριών παίρνουν διαζύγιο στα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια.



Ένα νέο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο μιας έρευνας, δίνεται προς αξιοποίηση για τους ψυχοθεραπευτές και τους ψυχολόγους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WUSA9.

Αποφύγετε το διαζύγιο βλέποντας ταινίες με το ταίρι σας


Θα μπορούσε η απάντηση στο να αποφύγετε το διαζύγιο να είναι τόσο εύκολη, ώστε μαζί με το ταίρι σας τρώγοντας ποπ κορν και να παρακολουθείτε ταινίες;

Ο Ronald Rogge, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Rochester, έχει δοκιμάσει αυτή τη θεωρία, ζητώντας από τα ζευγάρια να παρακολουθήσουν πέντε ταινίες με θέμα τις προσωπικές σχέσεις, μέσα σε ένα μήνα και στη συνέχεια να τις συζητήσουν.

"Ελπίζουμε να βελτιώσει τις πιθανότητες κατά των διαζυγίων", λέει ο καθηγητής. 
"Ψάχνουμε για τον καλύτερο τρόπο για την ενίσχυση των γάμων, ενώ τα ζευγάρια εξακολουθούν να είναι ευχαριστημένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να παρακολουθούν ταινίες, και αυτό είναι ένα μοντέλο, όπου, εμείς, ως θεραπευτές και ερευνητές, δεν χρειάζεται να το αναθέσουμε επισήμως στους συμμετέχοντες. Μπορούν να το κάνουν κι από μόνοι τους".

Η τελευταία μελέτη έγινε από τον Rogge και τον Tom Bradbury, καθηγητή ψυχολογίας και συν-διευθυντή του Ινστιτούτου Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες. Οι δύο τους συγκέντρωσαν στοιχεία από το 1998-2004, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το Δεκέμβριο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που είχαν παρακολουθήσει ταινίες μαζί, και συζήτησαν για αυτό που είδαν, είχαν 50 % λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο.


Τώρα , ο καθηγητής Rogge διευρύνει το πεδίο της έρευνας. Τα ζευγάρια καλούνται να επιλέξουν από μια λίστα με περίπου 50 προ - επιλεγμένες ταινίες ή να επιλέξουν τις δικές τους, κατόπιν να έχουνε μια συζήτηση, καθοδηγούμενη από τις ερωτήσεις που τους παρέχονται. Τα ερωτήματα, για παράδειγμα, είναι να συζητήσουν την επίλυση των συγκρούσεων και τις μεθόδους παροχής υποστήριξης προς το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια των αγχωτικών στιγμών.

Μια εβδομάδα μετά τη μελέτη ανακοινώθηκε σε απευθείας σύνδεση, ότι εκατοντάδες ζευγάρια είχαν υπογράψει για να συμμετέχουν στην έρευνα. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Μερικές από τις ταινίες που προτείνονται είναι: Fools Rush In, Sweet Home Alabama, Meet the Fockers, Couples Retreat, Love and Other Drugs κλπ.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS