Πατέρας μηνύει την πρώην φίλη του που έδωσε το μωρό τους για υιοθεσία χωρίς να του το πεί


Πατέρας κάνει αγωγή για να πάρει το γιο του πίσω μετά που η πρώην φίλη του, έδωσε το μωρό τους για υιοθεσία χωρίς να του το πει.


Πατέρας μηνύει την πρώην φίλη του που έδωσε το μωρό τους για υιοθεσία χωρίς να του το πεί

Ένας πατέρας στην Utah έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας 130 εκατομμύρια δολάρια για την ζημιά που υπέστει όταν το αγοράκι του δόθηκε για υιοθεσία χωρίς να λάβει ποτέ γνώση.

Η πρώην φίλη του πατέρα, γέννησε το γιο τους Jackson το 2010 και αμέσως μετά τον έδωσε για υιοθεσία. Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι δεν του δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσει την επιμέλεια του παιδιού, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο 27χρονος πατέρας Jake Strickland, λέει ότι ήθελε να συμμετάσχει πλήρως στη ζωή του γιου του και ότι η φίλη του, συνωμότησε με τον Οργανισμό Θετών Γονέων (LDS Family Services) ώστε να δοθεί ο γιος του για υιοθεσία.

Ο πατέρας και η μητέρα συναντήθηκαν το 2009 ενώ εργαζόταν σε ένα εστιατόριο. Ήταν παντρεμένος, αλλά είχε πάρει διαζύγιο και άρχισε μια σχέση μαζί της. Τρεις μήνες αργότερα, η φίλη του ήταν έγκυος. Ο πατέρας την είχε διαβεβαιώσει ότι ήθελε να εμπλακεί στη ζωή του γιου του και υπό τον όρο της συναισθηματικής και οικονομικής υποστήριξης, ακόμη και μετά που η δική τους σχέση άρχισε να καταρρέει.

Ωστόσο, στις αρχές του 2011, ο πατέρας ανακάλυψε ότι η φίλη του είχε γεννήσει ένα αγοράκι μια εβδομάδα νωρίτερα εν αγνοία του. Προέκυψε επίσης ότι η φίλη του ήταν ακόμα νόμιμα παντρεμένη με έναν άλλο άνδρα και ότι, σύμφωνα με νόμο της Utah, θα έπρεπε να θεωρείται ο πατέρας του μωρού.

Το πιο καταστροφικό μέρος αυτής της ανακάλυψης ήταν ότι η φίλη του είχε δώσει το μωρό για υιοθεσία. Ο πατέρας άρχισε μια διαδικασία αναγνώρισης της πατρότητας για να πάρει το γιο του πίσω, αλλά εμποδίστηκε επειδή δεν είχε γίνει εγγραφή για τα πατρικά δικαιώματα. Παρά τις προσπάθειες του για να πάρει πίσω το γιο του, ο πατέρας έμαθε το Νοέμβριο του 2011 ότι το μωρό είχε δοθεί για υιοθεσία. Η μάχη του για τα δικαιώματα της πατρότητας είναι επί του παρόντος υπό εξέταση από το κράτος.

Σύμφωνα με το NBC: «Η ομοσπονδιακή μήνυση του κ. Strickland επιδιώκει 30 εκατομμύρια δολάρια για την απώλεια της σχέσης γονέα-παιδιού που προκαλείται από την υιοθέτηση και 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποτρεπτικός παράγοντας, για να εξασφαλιστεί ότι κανένας άλλος μπαμπάς δεν θα υποφέρει τα ίδια».


Αυτή είναι η τρίτη χρονιά του δικαστικού αγώνα του 27χρονου πατέρα για να επιστρέψει ο γιος του σε αυτόν. Κάθε χρόνο ο ίδιος και η οικογένειά του μαζεύονται γύρω από μια τούρτα γενεθλίων για να τραγουδήσουν "Happy Birthday" στον απών γιο του.




Η αγωγή του κ. Strickland, αμφισβητεί τους περιορισμούς επί των δικαιωμάτων του βιολογικού πατέρα στη Utah. Η αγωγή, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, ισχυρίζεται ότι η όλη διαδικασία της επιμέλειας και υιοθεσίας ήταν παράνομη και έγινε από βαριά εσφαλμένη κατεύθυνση και παράνομη συμπεριφορά.


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS