Οι δικαστές καταδικάζουν σε μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης τους άνδρες από ότι τις γυναίκες, για τα ίδια εγκλήματα


Οι δικαστές καταδικάζουν σε μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης τους άνδρες από ότι τις γυναίκες



Οι άντρες καταδικάζονται σε μεγαλύτερες ποινές φυλάκισης από τις γυναίκες, για τα ίδια εγκλήματα, λέει μια έρευνα.



Αν είστε ένας κατάδικος, το καλύτερο πράγμα στο οποίο μπορείτε για να ελπίζετε σε μια ευνοϊκότερη ποινή είναι το φύλο σας.

Μια νέα μελέτη, μιας καθηγήτριας νομικής στο Πανεπιστήμιο του Michigan, διαπίστωσε ότι στους άνδρες έχουν δοθεί πολύ μεγαλύτερες ποινές από ότι στις γυναίκες που έχουν καταδικαστεί για τα ίδια εγκλήματα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, σύμφωνα με την Huffington Post.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες λαμβάνουν ποινές που είναι 63 % υψηλότερες, κατά μέσο όρο, από ότι αντίστοιχα στις γυναίκες.

Η έρευνα επίσης, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που συλλαμβάνονται για ένα έγκλημα, είναι επίσης σημαντικά πιο πιθανό να αποφύγουν τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς εξ ολοκλήρου, και έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αποφύγουν τη φυλάκιση, αν καταδικαστούν.

Άλλες έρευνες έχουν βρει αποδείξεις της ίδιας διαφοράς μεταξύ των φύλων, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η διαφορά είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από ότι νομίζανε στο παρελθόν, διότι οι άλλες μελέτες δεν έχουν εξετάσει το ρόλο των ευκαιριών ακρόασης και λόγου και άλλα προ-καταδικαστικά βήματα στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Μια μελέτη του 2009 συμπέρανε ότι η διαφορά στην καταδίκη μπορεί να προκύψει, επειδή 
"Οι δικαστές μεταχειρίζονται τις γυναίκες με μεγαλύτερη επιείκεια για πρακτικούς λόγους, όπως η μεγαλύτερη ευθύνη φύλαξης τους".



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS