Συμβουλές για τους Παππούδες και Γιαγιάδες που τους αποξένωσαν τα Εγγόνια τους

Συμβουλές για τους Παππούδες και Γιαγιάδες που τους αποξένωσαν τα Εγγόνια τους


παππους, γιαγια, γονικη αποξενωση

Κάθε ιστορία αποξένωσης του παππού και της γιαγιάς είναι μοναδική.


Θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, καθώς και τους δικηγόρους και τους δικαστές μας. Θα πρέπει να καταλάβουνε τι αληθινά σημαίνει Αποξένωση.

Η αποξένωση είναι ενδημική στην κοινωνία μας.


Η Αποξένωση μέσα σε μια οικογένεια, σε οποιοδήποτε επίπεδο, είναι μια αφύσικη οικογενειακή / ανθρώπινη κατάσταση. Ο φυσικός κανόνας μιας οικογένειας βασίζεται ότι τα μέλη μιας οικογενειακής μονάδας που αλληλο-υποστηρίζονται και ενθαρρύνουν τις σχέσεις (για την επιβίωση του είδους).

Τα παιδιά έχουν καταστραφεί από τη διακοπή των κανονικών οικογενειακών σχέσεων. Ενώ μπορεί να έχει ελάχιστες επιπτώσεις στα παιδιά τώρα, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις προκαλούν μόνιμη βλάβη.

Τα παιδιά για να επιβιώσουν πρέπει να μείνουν ουδέτερα. Τα παιδιά δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό άγχος του γονέα. όταν θα αρχίσουν να έχουν την ηθική ωριμότητα θα ξεκινήσουν να αναθεωρούν. Μπορεί να αντιμετωπίσουν τη θλίψη, την απώλεια και την σύγχυση .

Τα παιδιά της αποξένωσης δεν στηρίζουν το πρότυπο οικογένειας.


Όταν αυτά τα παιδιά γίνονται ενήλικα, διακόπτουν κάθε επαφή με την οικογένεια, και αναρωτιόμαστε γιατί. Ίσως το διαζύγιο είναι από τα εύθραυστα πρότυπα της οικογένειας. Ίσως να είναι η πρώτη γενιά του ΕΓΩ σε έναν πολιτισμό που επιβραβεύει την ατομική ανέλιξη, και τα ζευγάρια ενώνονται και χωρίζουν βασιζόμενα στις συναισθηματικές ανάγκες τους και όχι από μια αίσθηση της παράδοσης ή της υποχρέωσης.

Οι ειδικοί μας λένε ότι όλα αυτά συχνά οφείλονται σε διαταραχές της προσωπικότητας και τα ανεπίλυτα ζητήματα της παιδικής ηλικίας. Θα μας πουν ότι ο ένας από τους συζύγους απορροφά την οργή της αποξενώτριας συζύγου. Οι εμπειρογνώμονες μας λένε ότι η οργή από τα ενήλικα παιδιά μας είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούν να μας πούνε το τι υποφέρουν εσωτερικά, αυτό που ζουν στα σπίτια τους, τι τους χειραγωγούν για να πιστεύουν.

Θέλουν να μας κάνουν να δούμε αυτό που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα και θέλουν να καταλάβουμε .... "Δεν μπορείς να δεις αυτό το χαμό και χάλι που ζω και που πρέπει να αντιμετωπίσω!". Συχνά νιώθουν ντροπή για την κακή εξέλιξη του γάμου τους.

Όποια και αν είναι οι λόγοι, η Αποξένωση θεωρείται από τους ειδικούς ότι είναι σοβαρή κακοποίηση των παιδιών και κακοποίηση των ηλικιωμένων.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τους Παππούδες και Γιαγιάδες που έρχονται αντιμέτωποι με την Αποξένωση από τα Εγγόνια τους: 


1) Κρατήστε περιοδικά, γραπτές αφηγήσεις, λευκώματα, αποκόμματα ειδήσεων, ηχογραφημένες ιστορίες, οικογενειακά γράμματα / κάρτες , για τα εγγόνια σας.

2) Δημιουργήστε ένα "Αρχείο της σχέσης σας με τα εγγόνια σας" για μελλοντική χρήση.

3) Στείλτε γράμματα, φωτογραφίες, σημειώσεις, δώρα για τα εγγόνια σας. Κρατήστε αντίγραφα ή φωτογραφίες από κάθε μήνυμα που στέλνετε.

4) Επισκεφθείτε τα στο σχολείο τους και στις σχολικές τους ή αθλητικές τους δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

5) Χρησιμοποιήστε τα social media, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα εγγόνια μας έχουν όλα τα είδη των δυνατοτήτων επικοινωνίας. Εξετάστε τη χρήση του Facebook.

6) Συμβουλευτείτε τον παιδίατρο τους.

7) Συμβουλευτείτε τον σχολικό τους σύμβουλο ή τους δασκάλους τους.

8) Να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια να μπορείτε να έχετε επαφή με τα εγγόνια σας. Όταν περνούν το χρόνο τους μαζί σας, η σχέση σας θα αναθερμανθεί.

9) Ως κληρονομιά για τα εγγόνια σας, προσθέστε τις προσωπικές σκέψεις σας που συνδέονται με αυτά σε ένα ημερολόγιο.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS