Κατεπείγουσες έρευνες διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας για το εμπόριο βρεφών


Κατεπείγουσες έρευνες διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας για το εμπόριο βρεφών

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως και σήμερα, ζήτησε με παραγγελία της προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Παράλληλα, με την παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητεί να ερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων όπως εμπορία ανθρώπων, αρπαγή ανηλίκων, παράνομες υιοθεσίες, κ.λ.π.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού εκτιμά επικαλούμενη και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου ότι η υπόθεση που αφορά την ανήλικη «Μαρία» δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, ζητεί από τους κατά τόπους εισαγελείς «κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση» με αναζήτηση κατ΄ αρχάς στοιχείων από τα κατά τόπους Ληξιαρχεία, «προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν συνταχθεί ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως παιδιών με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις, αρχικά κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2008 έως και σήμερα». 

Σε τυχόν καταφατική περίπτωση, η κυρία Κουτζαμάνη ζητά από τους εισαγγελείς να ερευνήσουν περαιτέρω την αλήθεια του περιεχομένου των δηλώσεων αυτών και εφόσον δε διακριβωθεί ότι δεν είναι αληθείς, να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να ενημερώσουν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

«Θα ήταν χρήσιμο να ερευνήσετε σε σχέση προς τα παιδιά, για τα οποία συντάχθηκαν ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεώς τους με ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, αν έχουν τελεσθεί περαιτέρω αξιόποινες πράξεις, όπως εμπορία ανθρώπων (άρθρο 323Α ΠΚ), αρπαγή ανηλίκων (324 ΠΚ), παράνομες υιοθεσίες (άρθρο 10 παρ. 2-3 Ν. 2447/96) κλπ ή έχουν χρησιμοποιηθεί οι συνταχθείσες ληξιαρχικές πράξεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων» επισημαίνει στην παραγγελία της προς τους αρμόδιους εισαγγελείς και προσθέτει:

«Επίσης, παρακαλούμε, να ενεργήσετε, κατ΄ άρθρο 7 παραγρ. 5 σε συνδ. με 1 Ν. 344/1976 επείγουσα έκτακτη επιθεώρηση των Ληξιαρχικών Βιβλίων Γεννήσεων των Ληξιαρχείων της περιφέρειάς σας για πράξεις, που καταχωρήθηκαν με υπεύθυνες δηλώσεις, για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2008 έως και σήμερα και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.



πηγή: newpost.gr

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS