Θα ενταθούν οι επιθέσεις σε εθνικά έργα τέχνης, ως αιτία της περιορισμένης επικοινωνίας των πατεράδων με τα παιδιά τους, δηλώνει η οργάνωση Fathers4Justice.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Θα ενταθούν οι επιθέσεις σε εθνικά έργα τέχνης, ως αιτία της περιορισμένης επικοινωνίας των πατεράδων με τα παιδιά τους, δηλώνει η οργάνωση Fathers4Justice.


Η Fathers4Justice ορκίζεται να εντείνει τις επιθέσεις της σε εθνικά έργα τέχνης.
Ο Ιδρυτής της Fathers4Justice δηλώνει πως, οι δράσεις τους θα γίνουν πιο ακραίες, καθώς διαμαρτύρονται για την περιορισμένη επικοινωνία των διαζευγμένων πατεράδων στα παιδιά τους.


Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στην Ιndependent, ο άνθρωπος πίσω από την ακτιβιστική οργάνωση Fathers4Justice, έχει προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις σε πολύτιμα έργα τέχνης. 

Ο Matt O'Connor, ιδρυτής της οργάνωσης, είπε ότι θα "καταστρέψει 10.000 Hay Wains" έχοντας ως αιτία την περιορισμένη επικοινωνία των πατεράδων με τα παιδιά τους, και προέβλεψε ότι οι ακτιβιστικές ενέργειες της οργάνωσης θα γίνουν πιο ακραίες και ότι "άνθρωποι θα πάνε στη φυλακή το τρέχων έτος".


John Constable "The Hay Wain" (ένας πίνακας ζωγραφικής του 1821 και θεωρείται το δεύτερο πιο διάσημο έργο τέχνης στην Αγγλία)
Ένας από τους ακτιβιστές της οργάνωσης, ο Paul Manning, κατηγορήθηκε για εγκληματική ενέργεια την περασμένη εβδομάδα, μετά που κόλλησε μια φωτογραφία του παιδιού του στο αριστούργημα του John Constable "The Hay Wain" (ένας πίνακας ζωγραφικής του 1821 και θεωρείται το δεύτερο πιο διάσημο έργο τέχνης στην Αγγλία). 


Αγγλία: Πατέρας 2 παιδιών και μέλος της Fathers 4 Justice, έβαψε με σπρέι σπάνιο πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισάβετ, διαμαρτυρόμενος για την Ημέρα του Πατέρα
Την ίδια μέθοδο ακολούθησε και ο Tim Harries, όταν ψέκασε με σπρέι την λέξη "Βοήθεια" σε ένα πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ, στο Westminster Abbey τον περασμένο μήνα. (Διάβασε το σχετικό άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει:  Αγγλία: Πατέρας 2 παιδιών και μέλος της Fathers 4 Justice, έβαψε με σπρέι σπάνιο πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισάβετ, διαμαρτυρόμενος για την Ημέρα του Πατέρα.

Ο κ. O'Connor, δήλωσε: «Θα κατέστρεφα 10.000 Hay Wains, αν ήταν να το κάνω για να προστατεύσω τα παιδιά μου. Αν θεωρούμε ότι ένας πίνακας ζωγραφικής αξίζει περισσότερο από τη ζωή ενός παιδιού, τότε κάτι πάει λάθος. Άνθρωποι θα πάνε στη φυλακή φέτος. Έχουμε δυο δίκες και θα υπάρξει άμεση δράση πολύ σύντομα».

Πρότεινε ότι οι μελλοντικές δράσεις θα εξακολουθήσουν να έχουν ως στόχο έργα τέχνης. Όταν ρωτήθηκε αν διαμαρτυρίες τους θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας, είπε: «Λοιπόν, οι περισσότεροι από τις γκαλερί είναι κλειστές από τις επτά».

Τον περασμένο μήνα, η οργάνωση, η οποία αγωνίζεται για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο έτσι ώστε οι διαζευγμένοι πατέρες να έχουν καλύτερη πρόσβαση και επικοινωνία στα παιδιά τους, έχει επιστρέψει σε ανορθόδοξες τακτικές που έγιναν ευρέως για πρώτη φορά γνωστές.
Fathers4Justice

Η οργάνωση Fathers4Justice ιδρύθηκε από τον κ. O'Connor το 2001, είναι γνωστή από τα μέλη της που διαδηλώνουν ντυμένοι ως υπερήρωες.


Τα τελευταία πέντε χρόνια, είχαν γίνει πιο διαλλακτικοί, ήταν σε επαφή με δύο διαδοχικές κυβερνήσεις, σε μια προσπάθεια τους να αλλάξει η πολιτική στα οικογενειακά δικαστήρια. Αλλά ο κ. O'Connor λέει ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί. «Προσπαθήσαμε επί πέντε έτη με την συνομιλία. Κάτι έπρεπε να αλλάξει. Σε κάποιο σημείο θα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Είχαμε 10 υποσχέσεις από τους Συντηρητικούς πριν από τις τελευταίες εκλογές και τις έχουν σπάσει. Τα περί παιδιών και των οικογενειών που γίνονται τώρα (από τους κυβερνώντες) είναι μια απάτη». Τώρα, λέει, ως οργάνωση δεν θα μιλήσουμε καθόλου γι' αυτά. «Η κυβέρνηση θα συνομιλήσει με τους Ταλιμπάν, αλλά δεν θα συνομιλήσουν με εμάς. Η Αλ-Κάιντα θα πει: τα πράγματα είναι άσχημα για εμάς, αλλά με την Fathers4Justice, είναι κάτι που πραγματικά την έχεις άσχημα».

H νέα πολιτική της οργάνωσης δεν είναι να συνεργαστεί με τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης σε όλα. «Προσπαθούμε να αφήσουμε τις πράξεις να μιλούν από μόνες τους», είπε ο O'Connor. Επισημαίνει ότι είναι η μοναδική φορά που ο τύπος δίνει προσοχή. "Αν κάποιος κρέμαστει από μια γέφυρα ή κάνει κάτι δραματικό σε έναν πίνακα ζωγραφικής, αυτή είναι η μόνη φορά που θα δώσετε κάλυψη. Είναι θλιβερό, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος".

Η ομάδα λέει ότι πληρώνει φόρο τιμής στις "suffragettes", στις τελευταίες επιθέσεις σε έργα τέχνης ως διαμαρτυρίες, μια τακτική που χρησιμοποιείται, κατόπιν της ψηφοφορίας των γυναικών ακτιβιστριών. «Είμαστε αντιγραφή των "suffragettes" και κρατάμε την στάση αυτού του είδους των διαδηλώσεων", ο κ. O'Connor είπε. "Οι κατευθυντήριες γραμμές μας περιορίζονται σε μη-βίαιες ενέργειες στο πνεύμα των "suffragettes". Σας βεβαιώνουμε ότι κανείς δεν θα πάθει κακό».

Ο κ. Matt O'Connor, 44 ετών, ίδρυσε την οργάνωση Fathers4Justice, μετά από δικαστικές μάχες επιμέλειας για να μπορεί να βλέπει τους δύο γιους του. 


Η δική του προσωπική κατάσταση έχει προ πολλού λυθεί - ξαναπαντρεύτηκε και έχει καλύτερη πρόσβαση και επικοινωνία με τα παιδιά του και είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος πώλησης παγωτού, με την ονομασία "Icecreamists".

Οι ακτιβιστικές και εμπρηστικές τακτικές του, πρόσφατα έκαναν τον Twitter λογαριασμό του - και τη φιλανθρωπία του - να κλείσει από το κοινωνικό δίκτυο μετά από καταγγελίες μιας τοπικής Βουλευτίνας της Caroline Nokes. 

Αλλά ο κ. O'Connor είναι αγανακτισμένος.
Είναι αδιάφορος που δεν είναι δημοφιλής για τις καταστροφές των έργων τέχνης. «Είμαστε ήδη πιο άσημοι από τους Ταλιμπάν, έτσι, τι έχουμε να χάσουμε; Νομίζω ότι έχουμε καθήκον να διαμαρτυρηθούμε: το θέμα του "χωρίς πατέρα" είναι μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS