Το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαίωσε Αμερικανό πατέρα, για το δικαίωμα του στην επικοινωνία με τα παιδιά του σε δικαστική διαμάχη με την Ουγγαρία.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

Το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δικαίωσε Αμερικανό πατέρα, για το δικαίωμα του στην επικοινωνία με τα παιδιά του σε δικαστική διαμάχη με την Ουγγαρία.


Οι δικαστές για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υποστήριξαν έναν Αμερικανό πατέρα για το δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί του σε διαφωνία του με την Ουγγαρία.


Στην απόφασή που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουνίου 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επιδίκασε αποζημίωση στον Gary Prizzia, πάνω από € 22,000.

Prizzia κατά Ουγγαρίας (αίτηση αριθ.. 20255/12)


Ο προσφεύγων, Gary Prizzia, είναι υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος γεννήθηκε το 1962 και ζει στο Glen Allen (Virginia, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής). Η υπόθεση αφορούσε το δικαίωμα επίσκεψης στο γιο του, που γεννήθηκε το 2000, μετά το διαζύγιό του από την Ουγγρικής καταγωγής σύζυγό του.

Η οικογένεια ζούσε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ μέχρι το 2003, όταν η πρώην σύζυγος του Prizzia, πήγε στην Ουγγαρία με το γιο τους και κατά την διαδικασία του διαζυγίου, δεν είχε επιστρέψει. Το διαζύγιο εκδόθηκε το 2005 και η επιμέλεια χορηγήθηκε στη μητέρα. 

Στηριζόμενη ιδίως στο άρθρο 8 (δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Prizzia παραπονέθηκε για την επακόλουθη μη εκτέλεση των οριστικών αποφάσεων που αφορούν τα δικαιώματα επικοινωνίας με το γιο του, που κυρίως του είχε δώσει το δικαίωμα να έχει τον γιο του στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι η πρώην σύζυγός του είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις αυτές παρά το γεγονός ότι διέταξε να πληρώσει τα πρόστιμα και ότι, ως εκ τούτου, ο γιος του είχε αποξενωθεί από αυτόν και δίσταζε να τον συναντήσει.


Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα Ουγγρικά δικαστήρια τροποποίησαν τα δικαιώματα επικοινωνίας του, τον Μάιο του 2011, και τον περιορισμό τους, σε καλοκαιρινές διακοπές στην Ουγγαρία μέχρι το 16ο έτος της ηλικίας του γιου του.

Παράβαση του άρθρου 8

Δίκαιη ικανοποίηση: 12.500 ευρώ (ηθική βλάβη) και 10.000 ευρώ (δαπάνες και έξοδα).

πηγή: humanrightseurope

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS