Απαγορεύονται πλέον στην Ε.Ε. οι φωτογραφίες χαμογελαστών μωρών στις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Απαγορεύονται πλέον στην Ε.Ε. οι φωτογραφίες "χαμογελαστών μωρών" στις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει «φωτογραφίες βρεφών ή άλλες φωτογραφίες ή κείμενα που μπορεί να εξιδανικεύουν τη χρήση του γάλακτος σε σκόνη».



Οι φωτογραφίες των χαμογελαστών μωρών θα εξαφανιστούν από τις συσκευασίες βρεφικού γάλακτος σε σκόνη στην Ε.Ε. αφού το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα νέους κανονισμούς για... την ενθάρρυνση του θηλασμού.

«Ο θηλασμός είναι η υγιέστερη επιλογή για τα βρέφη και οι παραγωγοί βρεφικού γάλακτος σε σκόνη δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ για να προσπαθούν να πείσουν τους γονείς ότι δεν είναι έτσι», δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρλ Σλίτερ.

Η νέα νομοθεσία απαγορεύει «φωτογραφίες βρεφών ή άλλες φωτογραφίες ή κείμενα που μπορεί να εξιδανικεύουν τη χρήση του γάλακτος σε σκόνη» σε προϊόντα για παιδιά ηλικίας ως 1 έτους και στις σχετικές διαφημίσεις.

Στις εικόνες αυτές περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες «χαμογελαστών μωρών» σύμφωνα με τον Σλίτερ, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των Πρασίνων σε θέματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας των τροφίμων.


Πηγή:e-go.gr  tsekouratoi

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS