Διδάσκοντας σε ένα παιδί το μίσος

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Διδάσκοντας σε ένα παιδί το μίσος


Διδάσκοντας σε ένα παιδί το μίσος

Όταν ένα παιδί βρίσκεται εν τω μέσω μιας πλύσης εγκεφάλου δεν διδάσκεται απλά να περιφρονεί και να σκέφτεται αρνητικά τον ένα γονέα, διδάσκεται πώς να μισεί γενικά.



Όταν ένα παιδί διδάσκεται να μισεί ή να δείχνει περιφρόνηση για τον γονέα, τότε θα αρχίσουν να δείχνουν προσοχή στις αρνητικές πτυχές του παρά τις θετικές. Το παιδί δεν θα παρατηρήσει τα καλά χαρακτηριστικά ή τις ενέργειες του άλλου γονέα, αλλά αντ' αυτού επικεντρώνεται σε κάτι που μπορεί να διαμορφωθεί σε ένα κακό φως. Αυτό τροφοδοτείται και ενθαρρύνεται από τον αποξενωτή γονέα, επειδή δεν θέλει να ακούσει από το παιδί για οτιδήποτε θετικό για τον πρώην σύζυγο.

Η διδασκαλία ενός παιδιού να μισεί, του διδάσκει επίσης πώς να είναι ένα αρνητικό πρόσωπο γενικά. Και αυτό παίρνει χρόνια θεραπείας τελικά για να ξεπεραστεί, εάν μπορεί στο τέλος να ξεπεραστεί.


Αν ένα παιδί έχει μάθει να περιφρονεί έναν γονέα πάνω στην προσωπικότητα του ή στις γονεϊκές "ατέλειες" της ανατροφής του παιδιού λόγω της πλύσης εγκεφάλου μιας εχθρικής πρώην συζύγου του, αυτή εχθρότητα δεν σταματά μόνο εκεί. Κινείται επίσης και προς τους άλλους ανθρώπους που γονεϊκή πλύση εγκεφάλου δεν μπορεί να αντέξει (που οφείλεται κυρίως στη ζήλια ή το φόβο).

Το καλύτερο παράδειγμα είναι η ευρύτερη οικογένεια του στοχευμένου γονέα. Δεν είναι μόνο ο στοχευμένος γονέας που κακολογείται και δυσφημίζεται, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και οι  συγγενείς αυτού. Στην λίστα της δαιμονοποίησης του πρώην συζύγου και της οικογένειας του, υπάρχουν επίσης άλλα παιδιά που ο πρώην σύζυγος θα μπορούσε να έχει από άλλο γάμο ή σχέση. Τα ψέματα δεν μένουν μόνο στο παιδί ή τα παιδιά του πρώην της, αλλά εξαπλώνονται σαν κοπριά σε κάθε άλλο μέλος του οικογενειακού δέντρου.

Η Ψυχική Κακοποίηση των παιδιών είναι η πιο κοινή μορφή παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, και το πιο δύσκολο είναι να σταματήσει.
Αλλά δεν σταματά εκεί.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους γονείς που κάνουν πλύση εγκεφάλου, είναι πολύ ανασφαλείς άνθρωποι, που βγάζουν έξω τα συναισθήματά τους αποστροφής προς πολλούς ανθρώπους στη ζωή τους. Και ποιος επωμίζεται αυτά τα συναισθήματα; Το παιδί που θα τα ακούσει (τα μόνα παιδιά που μπορεί να αντισταθούν σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι οι έφηβοι που είναι πιο δύσκολο να πειστούν, ειδικά όταν η κακολογίες αναφέρονται σε άτομα που τα ξέρουν ολόκληρη τη ζωή τους).

Για πάρα πολλούς μήνες και χρόνια, ένα παιδί δεν μπορεί να βοηθηθεί, αλλά πρέπει να μοιράζεται την περιφρόνηση και τις πεποιθήσεις, της πλύσης εγκεφάλου του ενός γονέα. Είναι το μίσος ήδη διδάχθηκε στο παιδί και ενστάλαξε στον πυρήνα τους (και αυτό δεν είναι σοβαρή κακοποίηση των παιδιών;). Μπορείτε να σκεφτείτε αυτό το είδος κατήχησης του μίσους.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα παιδιά βλέπουν και άλλους ανθρώπους - όχι μόνο τους γονείς που έχουν διδαχθεί ότι είναι κακοί - μέσα από τα μάτια του αποξενωτή γονέα. Οι ταμπέλες γρήγορα μπαίνουν στους ανθρώπους, και αν ο γονέας είναι ναρκισσιστής, προσέξτε. Τα παιδιά θα απορροφήσουν, επίσης, πολλά από τα τοξικά χαρακτηριστικά τους.

Μην υποτιμάτε το πόσο στενά παρακολούθησαν τις δράσεις μας ως γονείς, και τελικά μιμήθηκαν από τα παιδιά μας. Εάν έχετε την τάση να φωνάζετε, θα φωνάξουν, αν τα χτυπήσετε, θα επιτεθούν σωματικά σε άλλους, καθώς και αν συνεχώς λέτε ψέμματα, μην περιμένετε να γίνουν ειλικρινείς.

Γι' αυτό δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για ένα γονέα, που μισεί τον πρώην σύζυγο της κάνει ένα μικρό παιδί να συμμετέχει πλήρως στο μίσος.

Τα παιδιά εξελίσσονται σε ενήλικες, μέσω ενός συνδυασμού της δικής τους φύσης (DNA) και της γαλούχησης τους (ανατροφή των παιδιών), αλλά όταν έχουν ένα μαρινάρισμα από ψευδή αισθήματα μίσους για μια δεκαετία ή περισσότερο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιστραφεί αυτό, ακόμα και για έναν έμπειρο θεραπευτή. Η ζημιά για την ψυχή τους είναι τεράστια, και οι δράστες αυτής της κακοποίησης διαπράττουν μια σατανική πράξη.

Η διδασκαλία σ' ένα παιδί να μισεί, είναι κακοποίηση του παιδιού και η μόνη λύση για αυτά τα νέα και αθώα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το εν λόγω σπίτι της κακοποίησης. Δυστυχώς, αυτό είναι μια μεγάλη, ανηφορική μάχη που πρέπει να αναλάβουν τα δικαστήρια, οι ειδικοί και οι υπηρεσίες προστασίας του παιδιού, που σήμερα, απλά δεν καταλαβαίνουν αυτή τη μορφή κακοποίησης.

Η Ψυχική Κακοποίηση των παιδιών είναι η πιο κοινή μορφή παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, και το πιο δύσκολο είναι να σταματήσει.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS