Γυναικολόγοι, γιατροί και λοιποί, εισήγαγαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και διακινούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Γυναικολόγοι, γιατροί και λοιποί, εισήγαγαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και διακινούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης

Γιατροί, γραμματείς, γυναικολόγοι, επιχειρηματίες αλλά και «ντιλεράδες» αποτελούν τη πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε παράνομα στην ελληνική επικράτεια και διακινούσε φαρμακευτικά σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.


Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, με τις διωκτικές Αρχές να αξιοποιούν το υλικό από το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» και του «Κίτρινου Τύπου».

Η επιχείρηση διεξήχθη κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο και απέδωσε καρπούς, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, αρκετοί από τους φαρμακοποιούς που ελέγχθηκαν είτε εξήγαγαν παράνομα φάρμακα στο εξωτερικό είτε έκαναν εισαγωγές «περίεργων» σκευασμάτων έχοντας στην κατοχή τους ελλιπή παραστατικά.

Συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ αυτών και τρεις γιατροί, οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και συγκεκριμένα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπόριο και παράνομη εμπορία ωαρίων.

Το προφίλ των μελών της οργάνωσης:

Πρ.Ν., 60 ετών: αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στη Μαιευτική – Γυναικολογία το 1983 - είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα Clinical Embryology and Andrology του Jones & Jones Institute

Πρ.Ι., 59 ετών: αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1984 ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ παρουσιάζει διεθνές συγγραφικό και ερευνητικό έργο που αφορά στην εμφύτευση των εμβρύων στο ενδομήτριο κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. 
Οι δύο παραπάνω είναι αδέλφια και ιδιοκτήτες γυναικολογικής και μαιευτικής μονάδας που δημιουργήθηκε το 1998 στη Θεσσαλονίκη.

Πα.Ευ., 47 ετών: γυναικολόγος από την Καλλιθέα - είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της… «επιχείρησης», ενώ φέρεται να διαθέτει μια φαρμακαποθήκη στην Θεσσαλονίκη

Πα.Ελ., 38 ετών: ο «επιχειρηματίας» - είναι αυτός ο οποίος μπορούσε να στήσει μια εταιρεία εξαγωγών εν μία νυκτί

Κα.Μα., 37 ετών: γραμματέας ενός εκ των ιδιοκτητών της γυναικολογικής και μαιευτικής μονάδας

Κω.Κυ., 51 ετών: είναι ο άνθρωπος που έκανε τα deal - επισκεπτόταν ιατρικές μονάδες και πουλούσε την «πραμάτεια» της οργάνωσης.

Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος:

- Κυ.Ευ., 53 ετών
- Αλ.Πε., 53 ετών
- Στ.Πα., 43 ετών
- Κο.Φω., 35 ετών
- Αχ.Εμ. Χα., 49 ετών.

Οι… διαπιστώσεις

Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 250 φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Στο «πάρτι» που είχε στηθεί συμμετείχαν μεγάλες φαρμακαποθήκες αλλά και εταιρείες-φαντάσματα, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν η παράνομη εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό.

Διαπιστώθηκε ότι Έλληνας γιατρός, τον οποίο ελέγχει το ΣΔΟΕ και έχει προβεί στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του, έχει ιδρύσει στη Βουλγαρία επιχείρηση η οποία εμπορεύεται φάρμακα προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου οι τιμές των σκευασμάτων είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές στην Ελλάδα.

Προκειμένου να εξασφαλίσει φάρμακα για προώθηση στη Γερμανία, στην Αγγλία και σε άλλες χώρες, ίδρυσε off shore εταιρεία στη Βουλγαρία, με εκπροσώπηση στην Αθήνα, με σκοπό να συλλέγει τα φάρμακα από τα ελληνικά φαρμακεία, τα οποία παράνομα παρέδιδαν για εξαγωγή, και με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειψη στην αγορά.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν δύο φαρμακεία και μία φαρμακαποθήκη που διακινούσαν φάρμακα που δεν ήταν εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τα οποία φέρονται να έχουν εισαχθεί από τη γειτονική Τουρκία. 

Στη Ρόδο, σε έλεγχο του ΣΔΟΕ σε δύο φαρμακεία, διαπιστώθηκε ότι έχουν αποστείλει στο εξωτερικό φάρμακα αξίας 100.000 ευρώ διά μέσου της βουλγαρικής off shore εταιρείας, ενώ στην Πάτρα το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα για φάρμακα τα οποία, ενώ έπρεπε να βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων για να διατίθενται στους ασθενείς, είχαν αποσταλεί σε άλλες χώρες, προκειμένου να εξασφαλισθεί μεγαλύτερο κέρδος και έτσι να υφίσταται έλλειψη κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

http://www.zougla.gr, lougantina

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS