Εορτάζουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΑΜΟΥ σήμερα.... Παραμύθια της Χαλιμας

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Το Παραμύθι....


"Με την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου τιμώνται ο άνδρας και η γυναίκα ως κεφαλές της οικογένειας, που αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Χαιρετίζεται η αμοιβαία εμπιστοσύνης μεταξύ των συζύγων, η θυσία και η χαρά του καθημερινού έγγαμου βίου.

H ιδέα για τον εορτασμό του γάμου ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Η ιδέα άρεσε και από το 1983 απέκτησε την αυτοτέλειά της και γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, κυρίως στην Αμερική. Το 1993 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ευλόγησε την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου."

Αφού έχουν διαλύσει κάθε έννοια αξιών και ιδίως της οικογένειας, για ποια "Παγκόσμια Ημέρα Γάμου" συζητάμε ;

Τα διαζύγια αυξάνονται με ταχύτητα φωτός, ο νόμος υποσκάπτει την διάλυση της οικογένειας έναντι οικονομικών απολαβών (διατροφών, αμοιβών δικηγόρων, δικαστών), και φυσικά ανισότητας των γονέων (επιμέλειες παιδιών, οικονομική καταστροφή μπαμπάδων), προωθώντας της μονογονικές οικογένειες ως πρότυπο.

Τι έχει κάνει αυτή η ρημάδα η πολιτεία για να διαφυλάξει τον Γάμο και την Οικογένεια ;

ΤΙΠΟΤΑ !!!

Μετά από όλα αυτά...Στην Υγειά σας και Χρόνια Σας Πολλά....Κορόιδα κι άλλο Κακό να μη σας Βρει !!!


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS