Τα Δέκα Μεγάλα Λάθη που κάνουν οι χωρισμένοι Μπαμπάδες

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Να είστε έξυπνοι και υπομονετικοί στις υποθέσεις που αφορούν το διαζύγιο σας ή την επιμέλεια των παιδιών σας.


Παρά το γεγονός ότι ο νόμος είναι τεχνικά "ουδέτερος", η πραγματικότητα είναι ότι οι μητέρες επιβραβεύονται με την επιμέλεια των παιδιών. Ένας από τους λόγους είναι οι εδραιωμένες ιδέες για τους ρόλους των δύο φύλων. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλοί μπαμπάδες απλά δεν πολεμούν για την επιμέλεια. Και τέλος, πολλοί άνδρες κάνουν λάθη ή αδυνατούν να κάνουν τα σίγουρα βήματα ώστε να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους, για μια δίκαιη δίκη σε διαζύγιο, στην επιμέλεια και την διατροφή του παιδιού.


Τα Top Ten λάθη που κάνουν οι Μπαμπάδες και τους κοστίζει σε χρήματα ή σε επιμέλεια.


1. Μην καμαρώνετε για τη νέα φίλη σας μπροστά στην εν διαστάσει σύζυγό σας.
"Να φοβάστε μια γυναίκα που περιφρονείται", ειδικά όταν ο πισινός της "τρώγεται" γι' αυτό.


2. Μην κρύβετε περιουσιακά στοιχεία ή μεταβιβάζετε την ιδιοκτησία σας.
Όταν ο άλλος δικηγόρος το διαπιστώσει, ίσως να καταλήξετε χάνοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Ο δικαστής θα κρατήσει μια μνησικακία και θα χάσετε την αξιοπιστία σας, τη δική σας και του δικηγόρου σας.


3. Μην αποφασίσετε μέσα σε μία ημέρα για να πάρετε διαζύγιο.
Είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί καθορισμό στόχων, στρατηγικής και οικονομικό σχεδιασμό.


4. Μην υποτιμάτε τη γυναίκα σας.
Οι γυναίκες είναι εξυπνότερες από τους συζύγους τους. Τα δύο τρίτα όλων των διαζυγίων προέρχονται από τις γυναίκες. Υποθέστε ότι είναι πολλά βήματα μπροστά από εσάς στον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό.


5. Μην κακολογείτε την γυναίκα σας μπροστά στα παιδιά. 
Πρώτα απ' όλα, είναι επιζήμιο και προκαλείται σύγχυση στα παιδιά σας. Δεύτερον, τα παιδιά σας δεν πρέπει ποτέ να μπούνε στην διαδικασία να πρέπει να επιλέξουν πλευρές. Τέλος, μην είσαστε τόσο σίγουροι ότι θα έρθουν με την πλευρά σας.


6. Μην κακολογείτε τη σύζυγό σας στον δικαστή. 
Η γονική αλλοτρίωση είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να χάσετε την μάχη για την επιμέλεια. Το δικαστήριο ψάχνει για ενήλικες οι οποίοι θα ενισχύσουν τη συνεργασία όχι, ποιος θα είναι ο πρώτος για να χαλάσει την συνεργασία με τον άλλο γονέα.


7. Μην αφήνετε το περιθώριο, μόνο στην σύζυγο σας για να "ρυθμίσει τις λεπτομέρειες". 
Πάρα πολλοί άνδρες αδυνατούν να προσλάβουν τους δικούς τους νομικούς συμβούλους, πιστεύοντας ότι ο δικηγόρος της συζύγου τους θα είναι δίκαιος και αξιοπρεπής. Χα χα. Αυτό είναι πολύ καλό ανέκδοτο.


8. Να μην φαίνεστε μόνο ως πάροχος και ως πορτοφόλι, να φαίνεστε ως μπαμπάς.
Το δικαστήριο δεν θα σας χορηγήσει την επιμέλεια λόγω της υπέροχης δουλειά σας και της ικανότητας σας, το παιδί σας να ζει πλουσιοπάροχα με τα χρήματα και τα δώρα που του προσφέρετε. Οι πολλές ώρες που ξοδεύετε για την εργασία σας, δείχνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για την ανατροφή των παιδιών και εξασφαλίζει μόνο ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να εργαζόσαστε για να πληρώνετε την διατροφή του παιδιού.


9. Μην προκαλείτε δικαστικές διαμάχες για ηλίθια πράγματα. 
Είσαστε έτοιμοι να πληρώνετε νομικές αμοιβές παρά μόνο για τον άλλο σύζυγο; Σας λείπει η "μεγάλη εικόνα", όπως εγχώριας δικαιοσύνης, από κοινού τα χρέη και τα ταμεία συνταξιοδότησης;


10. Μην σας πιάνει το αντριλίκι σας. Μην φωνάζετε ή να απειλείτε. 
Τυχόν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ή οποιαδήποτε συμπεριφορά που δίνει την αίσθηση ότι έχετε πρόβλημα σε "θέματα διαχείρισης θυμού", θα επιστρέψει πίσω στο πρόσωπό σας, ειδικά στον προσδιορισμό της επιμέλειας. Ή, ακόμη χειρότερα, μπορεί να πάρετε μια περιοριστική εντολή εναντίον σας πριν καν αρχίσει η διαδικασία του διαζυγίου, και ακόμη χειρότερα μηδενίζετε τις πιθανότητές σας να πάρετε την επιμέλεια.



0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS