Έρευνα: Μη μιλάτε για οικονομικά θέματα μπροστά στα παιδιά σας ... μπορεί να σας ακούσουν


Θυμηθείτε...είστε το ΠΡΟΤΥΠΟ για τα παιδιά σας...και σας μιμούνται....




Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει μέχρι τώρα ότι, τα υψηλά επίπεδα των συγκρούσεων ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μπορεί να είναι καταστροφικά, όχι μόνο για τη σχέση τους, αλλά μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα παιδιά που βρίσκονται ανάμεσα σε "διασταυρούμενα πυρά". Όσο επώδυνο, μπορεί να είναι το διαζύγιο για τα παιδιά, το τι γνωρίζουμε τώρα είναι ότι οι υπερβολικές, πικρές μάχες, είναι αυτό που προβληματίζει τα παιδιά- και αν, η οικογένεια παραμένει ανέπαφη ή όχι.

Μια νέα έρευνα ασχολείται με το ίδιο θέμα από μια άλλη οπτική γωνία. Ποιες είναι οι επιπτώσεις για τα παιδιά, όταν μεγαλώνουν σε μια οικογένεια όπου οι γονείς τους συνεχώς αγωνίζονται για τα χρήματα; Αν και μπορεί να σκεφτείτε ότι κάνει τα παιδιά πιο προσεκτικά και συνειδητοποιημένα, (και το κάνει αυτό κατά πάσα πιθανότητα για κάποια παιδιά), δυστυχώς φαίνεται να είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να χρωστούν στα φοιτητικά τους χρόνια.

Το ζήτημα του χρέους σε πιστωτικές κάρτες, στους μαθητές των κολεγίων έχει μια ανησυχητική αύξηση την τελευταία δεκαετία. Όσο οι διαχειριστές, όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν δει πρόσφατα όλο και περισσότερους μαθητές να εγκαταλείπουν το σχολείο, όχι εξαιτίας της ακαδημαϊκής αποτυχίας, αλλά για οικονομικούς λόγους, όπως το να χρωστούν σε πιστωτικές κάρτες.

Ο Adam Hancock και μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο East Carolina, δημοσίευσε πρόσφατα, στην Εφημερίδα της Springer, τα αποτελέσματα μιας μελέτης από 413 προπτυχιακούς φοιτητές από επτά διαφορετικά αμερικανικά πανεπιστήμια που συμμετείχαν σε οικονομική έρευνα για φοιτητές.


Μέσα από μια online έρευνα, οι ερευνητές ζήτησαν να ενημερωθούν για μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την οικονομική εκπαίδευση και το κλίμα των οικογενειών των μαθητών. Ρώτησαν, όχι μόνο για το χρέος που έχουν οι φοιτητές σε πιστωτικές κάρτες και για τον αριθμό των πιστωτικών καρτών που κατέχουν, αλλά για το επίπεδο της ενημέρωσης των φοιτητών, σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια, και την προσωπική οικονομική τους κατάσταση. Ερεύνησαν επίσης τη στάση τους σχετικά με τα χρέη και για τις πιστωτικές κάρτες. Έγιναν ερωτήσεις όπως, "Είναι ασφαλές ή τρομακτικό; Είναι πάρα πολύ δαπανηρό; Είστε εξοικειωμένοι με το να κάνετε την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα; "

Εξέτασαν επίσης τις αλληλεπιδράσεις των μαθητών με τους γονείς τους, όταν συζητούν για τα οικονομικά θέματα, ως οικογένεια. Η ερευνά τους τονίστηκε στους γονείς που υποστηρίζουν οικονομικά τα παιδιά τους στα φοιτητικά τους χρόνια, συμβάλλουν στην αύξηση του χρέους των πιστωτικών καρτών. Η γονική επιρροή, και οι οικογενειακοί καυγάδες, σχετικά με τα οικονομικά ειδικά, ήταν επίσης μια από τις κορυφαίες προβλέψεις, ενός φοιτητή που έχει ένα χρέος πιστωτικών καρτών πάνω από $ 500.

Επιπλέον, οι φοιτητές που είχαν δύο ή περισσότερες πιστωτικές κάρτες είχαν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι χρωστάνε σε πιστωτικές κάρτες πάνω από $ 500. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα: "Είναι σαφές ότι η επιρροή των γονέων δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους μαθητές και τους γονείς να μάθουν τις οικονομικές ικανότητες και να δημιουργήσουμε υγιές οικονομικές στάσεις από τις μικρές ηλικίες, για την πρόληψη των κακών οικονομικών συνηθειών πριν αυτές ριζώσουν".

Έτσι, ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της μελέτης για όλους τους γονείς εκεί έξω; 

Κατ' αρχάς, αν τα παιδιά σας είναι ακόμα μικρά, να συγκρατήσετε τους καυγάδες σας για τα χρήματα (και άλλα θέματα ενηλίκων) από την ακτίνα ακοής των παιδιών σας. Είναι σημαντικό να έχετε δημιουργήσει υγιή όρια από νωρίς. Προγραμματίστε τις στιγμές για να μιλήσετε για τα "καυτά" θέματα, όταν τα παιδιά σας δεν είναι γύρω.

Δεύτερον, δώστε στα παιδιά τις πληροφορίες και εκπαιδεύστε τα σχετικά με τα χρήματα, όσο πιο νωρίς μπορείτε. Ψώνια στο μανάβικο, συγκρίνοντας τις τιμές των διαφόρων ειδών, καθώς και η χρήση του να επιλέγουν, ως εργαλείο διδασκαλίας, είναι συγκεκριμένοι τρόποι για να συμμετάσχουν τα μικρά παιδιά. Το ντεμοντέ γουρουνάκι κουμπαράς ή το άνοιγμα ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου για ένα μικρό παιδί ή έφηβου, ενθαρρύνει και διδάσκει στα μικρά παιδιά τη σημασία της εξοικονόμησης χρημάτων.

Αν τα παιδιά σας είναι ήδη στην ηλικία για το κολέγιο ή το πανεπιστήμιο, ή ακόμα οικονομικά εξαρτημένα, ξεκινήστε με μια χρεωστική κάρτα ή με μια πιστωτική κάρτα, με ένα συγκεκριμένο ποσό ανάληψης, που είναι γραμμένο επάνω ή με σαφήνεια. Όταν εσείς παρέχετε τα χρήματα, έχετε το δικαίωμα πλήρους πρόσβασης στις πληροφορίες και στο υπόλοιπο του λογαριασμού του φοιτητή σας. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να ξέρετε τι συμβαίνει, και αν ο γιος ή η κόρη σας ξοδεύουν επιπόλαια, είστε εσείς τελικά το πρόσωπο που θα έχει τον πρώτο λόγο.

Μάθετε να λέτε όχι στα παιδιά σας, είτε μεγάλα είτε μικρά. 

Πάρα πολλοί νέοι σήμερα αισθάνονται απλά το δικαίωμα να δαπανήσουν χρήματα για ότι θέλουν, πιστεύοντας ότι οι γονείς τους πρέπει να τους στηρίζουν οικονομικά. Δεν έχει σημασία πόσο πλούσιος είσαι ή πόσο πολύ θέλετε τα παιδιά σας να πάνε στο πανεπιστήμιο, θα πρέπει να τους διδάξετε ότι η υποστήριξή σας προς αυτά, είναι ένα προνόμιο. Πώς αλλιώς θα μάθουν τη σημασία της πειθαρχίας, της σκληρής δουλειάς, και να ζουν με τα οικονομικά τους;

Τέλος, να θυμάστε ότι είστε ένα πρότυπο για τα παιδιά σας, είτε μας αρέσει είτε όχι. 

Αν έχετε προβλήματα με υπερβολικές δαπάνες ή με την ζωή πέρα ​​από τις δυνατότητές σας, αναζητήστε βοήθεια και εκπαίδευση. Το καλύτερο δώρο από εσάς για τα παιδιά σας, και το γάμο σας, είναι να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα ευθέως. Βρείτε έναν τρόπο για να πάρετε κοινές αποφάσεις με το σύντροφό σας. Αυτό είναι για τους γονείς, κάτι που αξίζει να αγωνίζονται.

πηγή: http://blogs.psychcentral.com


0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS