ΑΓΓΛΙΑ: ΙΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Children's Minister Edward Timpson
Τα παιδιά των χωρισμένων γονέων θα έχουν το δικαίωμα της ίσης επικοινωνία με τους χωρισμένους γονείς τους, κι αυτήν την υποχρέωση θα την διασφαλίζουν τα δικαστήρια.




Τα παιδιά από "διαλυμένα" σπίτια παίρνουν νέα νομικά δικαιώματα για να διατηρήσουν τις σχέσεις τους και με τους δύο γονείς.

Οι Υπουργοί παρουσίασαν τις αλλαγές στον νόμο για επικοινωνία μέσω αποδείξεων, ότι τεράστιοι αριθμοί νέων, των οποίων οι οικογένειες διαλύονται, έχουν χάσει την επαφή για πάντα με τον ένα γονέα.

Τα δικαστήρια θα έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν (εκτός κι αν η ευημερία τους απειλείται από την διαμονή τους σε επαφή είτε με τη μητέρα ή τον πατέρα τους) τα παιδιά έχουν ίσο δικαίωμα σε μια σωστή σχέση και με τους δύο γονείς.

Η κίνηση αυτή έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι ο γονέας που φεύγει από το σπίτι της οικογένειας - ως συνήθως ο πατέρας - δεν μπορεί να αποκοπεί από τη ζωή των παιδιών του, εκτός κι αν θεωρείται πιθανό να τους προκαλέσει βλάβη.

Τα δικαστήρια θα πρέπει επίσης να εξετάζουν τον ρόλο των παππούδων μετά το διαζύγιο ή το χωρισμό, αν και οι Υπουργοί αποφάσισαν προς το παρών να μην μεταρρυθμίσουν τον νόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Υπουργός Παιδείας Edward Timpson είπε, το τεκμήριο της «Κοινής Γονικής Μέριμνας» θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, παρά την αντίθεση ορισμένων νομικών εμπειρογνωμόνων.

Οι δικαστές θα καθορίζουν τις ρυθμίσεις πρόσβασης-επικοινωνίας, εάν αυτό δεν μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ των γονέων που χωρίζουν. Εκείνοι που αψηφούν τις δικαστικές εντολές για να δώσουν πρόσβαση επικοινωνίας στους πρώην συζύγους τους, θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης των διαβατηρίων ή της άδειας οδήγησης, ή την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις μετακινήσεις τους.

Σε επιστολή του προς τους βουλευτές που καθορίζουν τις αλλαγές, ο κ. Timpson είπε ότι «προς το παρόν ο νόμος δεν αναγνωρίζει πλήρως το σημαντικό ρόλο που και οι δύο γονείς μπορούν να παίξουν στη ζωή ενός παιδιού».

«Έχουμε συμπεράνει ότι αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με την εισαγωγή ενός νόμου που τεκμαίρεται  ότι η ευημερία ενός παιδιού, προωθείται με τη συμμετοχή και των δύο μερών, όταν αυτό είναι ασφαλές και προς το συμφέρον του παιδιού», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, ο Νόμος του 1989 για τα Παιδιά, ορίζει ότι το συμφέρον του παιδιού πρέπει να έρχεται πρώτο για τον Νόμο, αλλά οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των πατέρων, λένε ότι τα δικαστήρια επανειλημμένα έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι μητέρες είναι «πιο σημαντικές» από ότι οι πατέρες.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ένα στα πέντε παιδιά από ένα "διαλυμένο" σπίτι, χάνει την επαφή με τον απόντα γονέα του μέσα σε τρία χρόνια και δεν τον βλέπει ποτέ ξανά. Πολλά περισσότερα χάνουν την επαφή τους με ένα από τους γονείς, τις περισσότερες φορές με τους πατέρες, καθώς μεγαλώνουν, όταν έχει ανατεθεί η επιμέλεια στην μητέρα.

πηγή: www.dailymail.co.uk

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Our site is at APN Greece Directory
greek-sites.gr - Κατάλογος Ελληνικών Ιστοσελίδων

VISITS